Het Concertgebouw voor een avond Gospel tempelHet Concertgebouw voor een avond Gospel tempel
Back Back Nieuws

Het Concertgebouw voor een avond Gospel tempel

10 december 2018

Het Concertgebouw verandert vanavond één keer in een Gospel tempel met Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw: met gospel-koningin Michelle David, het ZO! Gospel Choir, organist Sven (Hammond) Figee en jazz-zanger Humphrey Campbell. Gospel songs, jazz standards en Hammond souljazz vormen de ingrediënten voor deze avond met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Dennis Mackrel.

Gospel Night XL

Michelle David is bezig om met haar Gospel Sessions de wereld te veroveren. De in Nederland woonachtige Amerikaanse is in Nederland een club- en festivalhit en bracht met haar band onlangs haar derde album uit. De invloed van Humphrey Campbell in de muziekwereld is wijdverbreid. Campbell is al jaren een van de toonaangevende vocalisten in het Nederlandse muzieklandschap. Met zijn vertolkingen van jazz standards stond hij regelmatig in Het Concertgebouw. Sven Figee is met zijn band Sven Hammond al jaren een begrip in het (internationale) live-circuit. De ronkende, spugende, piepende, krakende en vooral altijd bedwelmend lekkere Hammond-B3 orgel-sound van Sven is wars van trends en conventies en legt overal een fijne groovy saus overheen. Black Gospel Het ZO! Gospel Choir is een veelgevraagd koor met een repertoire dat bestaat uit een aanstekelijke cross-over mix van Black Gospel, Soul, RnB met Pop invloeden. Sinds de oprichting in 2010 toert ZO! Gospel Choir met groot succes de wereld over met grote binnen- en buitenlandse artiesten.

Decembertour

Met een ijzersterke ritmesectie en blazers tourt het 17-koppige Jazz Orchestra of The Concertgebouw over de hele wereld met vele grote internationale solisten. Jaarlijks verrast het Jazz Orchestra met een decembertour, waarbij eerder artiesten als José James, Madeleine Peyroux, Kurt Elling en Oleta Adams werden uitgenodigd. Chef-dirigent Dennis Mackrel staat sinds 2016 voor het orkest. Hij werd op zijn twintigste de jongste drummer ooit in de Count Basie band. Vervolgens speelde hij in o.a. The Vanguard Jazz Orchestra, The Carla Bley Very Large Band, de Maria Schneider Jazz Orchestra, de WDR Bigband en The Dizzy Gillespie All Star Big Band.

Fotocredits > Govert Driessen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!