Heineken®️ prijst werken in Horeca aanHeineken®️ prijst werken in Horeca aan
Back Back Nieuws

Heineken®️ prijst werken in Horeca aan

30 september 2022

Er is op dit moment een nijpend tekort aan personeel in de horeca. Er staan maar liefst 150.000 vacatures open, terwijl de horeca weer op volle toeren zou kunnen draaien. Toch heerst er soms nog het gevoel dat werken in de horeca niet voor elke toekomstige baan relevante werkervaring oplevert. Heineken gelooft erin dat deze ervaring wél heel waardevol is. Daarom startte de brouwer eerder deze zomer samen met een aantal partners de ‘Bar Experience’ campagne om horeca ondernemers te helpen nieuw personeel te werven. In deze campagne is te zien dat een baan in de horeca zoveel meer is dan een biertje tappen achter de bar. 

Bar Experience Certificaat 

‘Het is weer gezellig druk in de Nederlandse horeca en dat is goed nieuws, zeker na een lange periode van onzekerheid.  En toch zijn de zorgen voor veel ondernemers nog lang niet voorbij; overal zien we het enorme personeelstekort en de problemen die dat met zich mee brengt. Je voelt dat iedereen juist nu weer optimaal wil kunnen draaien, maar dat de roosters van het personeel bijna niet rond te krijgen zijn.’ Aldus Pieter Vissers, Directeur Horeca Heineken Nederland. 

Deze uitgang leidt tot onze ingang 

Eerder deze maand plaatste Heineken samen met een aantal ondernemers een opvallende tekst op achterdeuren van horeca zaken: ‘Deze uitgang leidt tot onze ingang’. Daarmee wil de brouwer laten zien dat ze de waardevolle ervaring die je in de horeca opdoet, in overweging wordt genomen tijdens de sollicitatie procedure.

‘Ik en veel van mijn collega’s hebben een baan gehad in de horeca en je ziet dat wij er nog iedere dag profijt van hebben. Je leert in de horeca in een team werken en multitasken. We willen daarom iedereen motiveren om deze werkervaring op hun cv te zetten. Ook kan je vanaf vandaag een Bar Experience certificaat toevoegen aan je LinkedIn. Wanneer je vervolgens solliciteert op een baan binnen HEINEKEN, zullen onze recruiters zien dat je relevante ervaring hebt opgedaan in de horeca.’ Aldus Els Dijkhuizen, Marketing Directeur Heineken Nederland. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!