Back Back Nieuws

Heineken niet verantwoordelijk faillissement Van Hoorn Company

09 januari 2009
Bierbrouwer Heineken kan het faillissement van evenementenorganisator Van Hoorn Company niet worden aangerekend. De curator van het failliete bedrijf stapte naar de rechter en eiste 2,6 miljoen euro. De rechter in Amsterdam bepaalde woensdag echter in het voordeel van de bierbrouwer en wees de miljoenenclaim af.

De zaak draait om het afgelasten van een evenement in Ahoy' in maart 2003. Twee hoofdacts zegden af vanwege de oorlog in Irak, waarop Heineken, sponsor en naamdrager van het evenement, de stekker uit het evenement trok. Het organisatiebureau ging naar eigen zeggen hierdoor failliet. Verplaatsing van het evenement werd volgens Van Hoorn door de bierbrouwer verhinderd.

Naar het oordeel van de rechtbank is niet aangetoond dat Heineken onrechtmatig heeft gehandeld jegens het organisatiebureau. De curator heeft ook niet kunnen aantonen dat de hoofdacts contracent hadden en afzegden wegens de Irak-oorlog en kan daarom geen beroep doen op een overmachtsituatie.Heineken zei in een reactie blij te zijn met het vonnis.
"We zijn op alle punten in het gelijk gesteld'', aldus een woordvoerder. De curator is teleurgesteld in het vonnis. Hij zal zich beraden of er aanknopingspunten zijn om hoger beroep in te stellen.

De curator is door de rechter veroordeeld in het voldoen van de proceskosten, geraamd op bijna 18.000 euro.

Bron: anp

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!