Back Back Nieuws

Heftige middag voor eerste SITE meeting van 2011

27 januari 2011
De eerste SITE bijeenkomst van het jaar vond afgelopen maandag plaats in het Manhattan Hotel in hartje Rotterdam.

Nieuwe bestuursleden
Na de vertoning van een filmpje met de hoogtepunten uit 2010 voor SITE, stelde voorzitter Marije Breuker de nieuwe bestuursleden voor. Anne-Marie Timmer van Club Med is in 2011 verantwoordelijk voor de financiën en neemt hiermee het stokje over van Kisa van den Berg van Travel Marketing. Femke Scheltinga Koopman van De Actietante is verkozen tot bestuurslid voor Educationals dat voorheen werd bestuurd door Tamara Piatkiewitz-Weide en Marco Tensen. Misoek Hofstede van Inntels Hotels is in het nieuwe jaar verantwoordelijk voor de communicatie van SITE Nederland.

Na een korte netwerkbreak stond er een debat op het programma wat werd geleid door Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut. De eerste stelling was “Social Media is de belangrijkste marketingtool van dit moment.” Opvallend was dat de overgrote meerderheid het niet eens was met deze stelling. De vraag is dan uiteraard: wat is voor SITE leden dan wel van belang? Een onderzoekje waard zou je zeggen!

SGR verplicht
Het eerste debat ging over de stelling “iedere organizer moet verplicht SGR-lid zijn”. Van de 60 aanwezigen stemden 19 leden tegen deze stelling en 11 voor, de helft had geen uitgesproken mening hierover, maar ook niet alle SITE leden hebben te maken met de SGR. Zeer opvallend was dat een aantal leden het SGR zien als een keurmerk, terwijl het niet meer is dan een garantie voor de boeker voor het geval dat de organisator failliet gaat. De voorstanders gaven ook als argument dat het een USP zou zijn, maar als iedere organizer SGR-lid zou zijn gaat die bal uiteraard niet meer op.

Het was een interessante discussie maar bij de tweede stelling kwam men pas écht los. Deze luidde “de leden van SITE Nederland moeten zich afscheiden van de wereldwijde organisatie en zelfstandig verder gaan”. Het debat ging er heftig aan toe. Zowel de voorstanders als de tegenstanders waren het met elkaar eens, er heerst onvrede over het Amerikaanse beleid van SITE worldwide. Dat het bestuur van SITE Nederland zal nog terugkomen op deze stelling, al dan niet in Amerika, dat is gegarandeerd.


Deze leuke maar heftige middag werd afgesloten met een lekker diner in het Manhattan Hotel.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!