Hattem wordt één grote kunstgalerieHattem wordt één grote kunstgalerie
Back Back Nieuws

Hattem wordt één grote kunstgalerie

11 mei 2021

Met ruim 100 kunstwerken in de binnenstad is er veel te bewonderen in Hattem. Een stadswandeling neemt toeschouwers mee langs kunstwerken in de etalages, verrassende beeldentuinen en open ateliers. Van 1 mei t/m 29 mei zijn er diverse schilderijen, keramiek, sieraden, textielkunst, fotografie, beelden, glaskunst en grafisch tekenwerk te bewonderen. Ook de allerkleinsten doen mee! Ga mee op Happy Art Stones jacht en wie weet, vind je wel een ruilsteen voor een gratis ijsje. De Eye catcher van de Hattemse kunstmaand is een grote kunstbanier die aan de stadkant uit het raam zal hangen van de Dijkpoort en al van ver te bewonderen is.

Open ateliers

Ontdek diverse kunstdisciplines en ontmoet inspirerende kunstenaars in hun ateliers. Neem een kijkje achter de schermen en laat u verrassen door uiteenlopende manieren van werken en technieken. Nog voordat u onder de Dijkpoort van Hattem wandelt, wordt u al verrast door het atelier in de Voermankoepel. Bijna dagelijks zijn de kunstenaars Roeli Rumscheidt en Inge in ’t Hout aan het werk in hun atelier en bent u welkom voor een bezichtiging.

Fotografie-expositie en beeldentuin

Van pittoreske steegjes en historische panden tot weidse uitzichten over de IJssel. Hattem levert schitterende plaatjes op. Niet alleen is Hattem inspiratiebron voor vele kunstschilders, de fotogenieke stad wordt ook graag vastgelegd op camera. Kom naar Kerkhofstraat 2 voor de fotografie-expositie en ontdek het zelf. Speciaal voor de kunstmaand zijn er vanaf begin mei nieuwe beelden te bewonderen in de stadsbeeldentuin, te vinden op de hoek van de Kleine Gracht en Geldersedijk.

Kunst in de Tuin Expositie

Van 19 t/m 26 mei vult het Kunstgilde Hattem de route aan met raamexposities bij bewoners aan de Eijerdijk, Randweg en Pannekoekenkamp. Sommige werken hangen aan een raam, een balkon of in een boom op de route. Andere zijn te bewonderen in de tuin voor een woning. Ga op ontdekkingstocht door Hattem en kom genieten van kunst!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!