Back Back Nieuws

Hartendames delen liefde, geluk en kracht uit tijdens Kracht on Tour

04 december 2015
Twee jaar lang bezocht minister Jet Bussemaker zes regio's om afspraken te maken over een betere financiële positie van vrouwen; Kracht on Tour. Tijdens de Grande Finale van Kracht on Tour op 27 november 2015 in de Fokker Terminal in Den Haag was iedereen welkom om de resultaten van de afgelopen twee jaar te vieren. Koningin Maxima ontving uit handen van de minister het eerste exemplaar van de glossy waarin alle resultaten zijn samengevat.
 
Uitreiking Joke Smit-prijs
Bezoekers konden in verschillende paviljoens kennismaken met de initiatieven per regio en deelnemen aan workshops. Signora Amorosa, een act van Hartendames, deelde extra liefde, geluk, vertrouwen en kracht uit aan de bezoekers tijdens de lunch. Er was een College Tour met Annemarie van Gaal en een muzikale column door Kizzy. Hoogtepunt was de prijsuitreiking van de Joke Smit-prijs, de regeringsprijs voor vrouwenemancipatie. Vreneli Stadelmaier werd uitgeroepen als winnares. Zij ontving uit handen van Minister Jet Bussemaker een kunstobject en een bedrag van €10.000. De aanmoedigingsprijs op het gebied van vrouwenemancipatie werd uitgereikt aan de Talentfabriek 010 van Mireille van den Berg. Shirma Rouse sloot af met haar inspirerend verhaal en een prachtig optreden.
 
Wanda Wormser van Hartendames vertelt: 'Verschillende verhalen kwamen voorbij, de een succesvol de ander nog zoekende. Waar het uiteindelijk om ging was aandacht, zorg en ondersteuning voor elkaar. Daar krijgt niemand ooit genoeg van, ongeacht status, geslacht of afkomst. Als Hartendames doen we daar graag nog een schepje aandacht bovenop!' 
 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!