Back Back Nieuws

Grootste congres over kinderinfectieziekten in congresstad Den Haag

31 mei 2011
Congresstad Den Haag verwelkomt van 7 t/m 11 juni ‘s wereld grootste congres op het gebied van de kinderinfectieziekten, de jaarlijkse ESPID Meeting. De congreslocatie is het toonaangevende internationale congrescentrum World Forum, gedurende het congres worden enkele duizenden deelnemers verwacht. Sprekers zijn verschillende Nobelprijs winnaars en internationaal gerenommeerde infectieziekten experts.


Miljoenen slachtoffers

Tijdens het congres wordt de nieuwste informatie over de grootste bedreiging voor de gezondheid van kinderen gepresenteerd. Wereldwijd lijden honderdduizenden kinderen aan infectieziekten. Infecties door tuberculose, rotavirus, pneumokokken en zoönosen zorgen zelfs voor miljoenen slachtoffers onder kinderen.

Idelae omgeving
Professor of Pediatrics, Ronald de Groot van het UMC St Radboud over het congres: ‘In het statige Den Haag biedt ESPID 2011 de ideale omgeving voor experts op het terrein van de kinderinfectieziekten uit meer dan 100 landen om te netwerken en hun kennis en expertise te delen. Door het creëren van een platform voor internationale wetenschappelijke samenwerking en vriendschap draagt ESPID bij aan de vooruitgang en ondersteuning van de gezondheid van kinderen en daarmee een betere toekomst voor kinderen overal ter wereld.’

Meer informatie over het programma van het congres is te vinden op de Meeting’s website.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!