Grootste clubfestival in Europa op bijzondere locatiesGrootste clubfestival in Europa op bijzondere locaties
Back Back Nieuws

Grootste clubfestival in Europa op bijzondere locaties

04 september 2019

Met 90 locaties, 600 ‘gigs’ en 40.000 bezoekers is het Reeperbahn Festival een van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen voor de internationale muziekindustrie. Dit grootste clubfestival van Europa vindt plaats van 18 tot en met 21 september in Hamburg. In aanvulling op de ontelbare iconische live clubs in het beroemde Reeperbahn district breidt de organisatie in 2019 uit met een aantal zeer bijzondere locaties. Naast optredens in kerken en galerieën kunnen bezoekers ook naar concerten in de spectaculaire Grand Hal van de Elphilharmonie én het Planetarium.

Met een internationale line-up van opkomende en gevestigde artiesten nodigt het Reeperbahn Festival muziekliefhebbers van over de hele wereld uit om de unieke concertpodia in en rond de legendarische wijk St.Pauli in Hamburg te verkennen. Onder andere Dermot Kennedy, Dope Lemon, Mighty Oaks, Feist, The Subways, The Entrepreneurs en Madison McFerrin staan geprogrammeerd, net als de Nederlandse acts YĪN YĪN en Jungle by night. Door de focus van het Reeperbahn Festival 2019 op Australië zullen een aantal van de beste upcoming bands van ‘down under’ optreden.

City of Music

Naast een bezoek aan het Reeperbahn Festival zijn er meer redenen te bedenken om een muziektrip naar Hamburg te plannen! Van klassieke en elektronische festivals tot een rijke muziekgeschiedenis, van live optredens tot clubcultuur; er is veel te ontdekken in deze ‘city of music’. Europa's eerste openbare operahuis opende hier bijvoorbeeld in 1678 de deuren; hier ‘ontmoet’ je grootheden uit de klassieke muziek, zoals Brahms en Telemann. Sinds de opening in 2017 van de twee concertzalen van de Elphilharmonie, gingen meer dan 2 miljoen bezoekers je voor. Dit spectaculaire gebouwencomplex is een cultureel herkenningspunt in Hamburg. En het was in de wijk St.Pauli waar de Beatles in de jaren zestig de basis legden voor hun wereldwijde carrière.

Meer festivals

Dat het festivalseizoen in Hamburg lang en divers is, blijkt wel uit de programmering, die naast het Reeperbahn Fesitval nog tal van andere festivals laat zien:
- Festspiele Mecklenburg (15 juni tot en met 15 september)
- Schleswig Holstein (6 juli tot en met 1 september)
- Überjazz (1-2 november)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!