Groningen Congresalliantie zet volop in op congressenGroningen Congresalliantie zet volop in op congressen
Back Back Nieuws

Groningen Congresalliantie zet volop in op congressen

28 juni 2022

Groningen op de kaart zetten als de perfecte stad en regio voor het organiseren van kenniscongressen; dat is waar Groningen Congresalliantie de komende jaren op in gaat zetten. Op donderdag 16 juni werden de stakeholders bijgepraat tijdens een congres in het Forum in Groningen stad.

Bij de Groningen Congresalliantie (GCA) zijn onder andere Gemeente Groningen, Provincie Groningen, Groningen Conventions en Groningen Congres Bureau aangesloten. Deze partijen hebben als gezamenlijk doel om Groningen als stad en regio beter te onder de aandacht te brengen bij organisatoren van kenniscongressen. 'Groningen blinkt uit in belangrijke transitiethema’s', vertelt Willem de Kok, directeur van MartiniPlaza en voorzitter van GCA. 'Zo is Groningen een belangrijke aanjager van hernieuwbare energie. We zijn zelfs Europees koploper op het gebied van groene waterstof en mogen daarom het predicaat Hydrogen Valley voeren. Ook op het gebied van gezondheidzorg lopen we voorop. De aanwezigheid van Nederlands grootste biodatabank Lifelines en één van de grootste Europese chemielabs voor medicijnontwikkeling onderstrepen dit. Daarnaast wordt er volop onderzoek gedaan naar circulaire voedseleconomie. Deze ontwikkelingen worden bovendien versneld dankzij de beste ontwikkelde digitale infrastructuur van Nederland. Diverse innovatie start-ups ontwikkelen hier hun vernieuwende producten, maar ook gerenommeerde bedrijven zoals IBM en Google weten wat Groningen te bieden heeft.'

Energie, gezondheid en voedsel

De transitiethema’s spelen een belangrijke rol in het aantrekken van kenniscongressen. Deze kenniscongressen worden georganiseerd door internationale beroepsverenigingen, die vaak een link zoeken tussen hun vakgebied en de stad of regio waar hun congres wordt georganiseerd. 'In Groningen kunnen verenigingen de kracht van de stad en de regio beleefbaar maken, kennis uitwisselen en samen werken aan oplossingen voor mondiale, prangende vraagstukken op het gebied van energie, gezondheid en voedsel. Deze markt van kenniscongressen is voor Groningen interessant, aangezien een congresgast per bezoek gemiddeld 380 euro uitgeeft aan reizen, accommodatie, overnachting, horeca en vrijetijdsbesteding. Dat betekent een flinke impuls voor de regionale economie', aldus Barbara Risselada, bestuurslid GCA en directeur-bestuurder Marketing Groningen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!