Grenswerk maakt balans op: een bijzonder coronajaarGrenswerk maakt balans op: een bijzonder coronajaar
Back Back Nieuws

Grenswerk maakt balans op: een bijzonder coronajaar

21 januari 2021

Ondanks de maatregelen wist het Venlose poppodium Grenswerk in 2020 toch nog zo'n 140 activiteiten en projecten te organiseren, waarmee in totaal 12.000 bezoeken werden gegenereerd. Hiervan zijn 45 activiteiten en 7500 bezoeken toe te schrijven aan de pre-corona periode tot aan 13 maart 2020. Het financiële huishoudboekje is gelukkig ook nog op orde: het jaar 2020 wordt met een sluitende exploitatie afgesloten.

'Het is heel fijn dat we het jaar zonder financiële kleerscheuren kunnen afsluiten. We hebben er de afgelopen tijd alles aan gedaan om de ontvangen steunmiddelen ook weer te herinvesteren in de keten. Daar is namelijk de nood het hoogst: bij de artiesten, boekingskantoren, freelancers, technici, leveranciers en lokale ondernemers', zegt Tim Gaal, directeur van Grenswerk.

Geen slecht jaar voor Grenswerk

Terwijl de huidige Corona cijfers nog niet hoopvol zijn en daarmee een definitieve terugkeer naar normaal nog niet nabij is, heeft 2020 ook veel positiefs opgeleverd. De bezoekersaantallen staan natuurlijk in schril contrast met 2019, wat een recordjaar was voor Grenswerk met meer dan 53.500 bezoeken aan door Grenswerk georganiseerde activiteiten. Toch ziet de organisatie van het poppodium 2020 niet als een verloren jaar: er werden veel inhoudelijk sterke concepten en projecten ontwikkeld die ook in de toekomst nog nuttig zullen zijn. Een aantal van deze nieuwe projecten konden uiteindelijk vanwege verscherpte maatregelen niet doorgaan, zoals het festival De Donkere Dagen, maar zullen de komende jaren terugkeren in het programma.

Talenontwikkeling en educatie

In de afgelopen maanden tijdens de tweede lockdown werd vooral veel ingezet op talentontwikkeling en educatie. Onder andere met de projecten Teachers en De Studio Roept. Bij dat laatste project kregen artiesten en bands via een open inschrijving de mogelijkheid om professionele opnames te maken in de studio van Grenswerk. 'Alleen al door de vele inschrijvingen hebben we een heleboel lokale talenten op het netvlies gekregen, artiesten die we van te voren minder of helemaal niet in beeld hadden', zegt programmeur Johan Hauser. 'Dit is een hele mooie groep van lokale muzikanten waar we de komende tijd mee aan de slag kunnen. We hebben al deze acts al een show aangeboden in ons café als we straks daar weer concerten mogen organiseren.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!