Goddelijk genieten op Bacchus WijnfestivalGoddelijk genieten op Bacchus Wijnfestival
Back Back Nieuws

Goddelijk genieten op Bacchus Wijnfestival

31 mei 2017

Met een muzikale en culinaire line-up om letterlijk je vingers bij af te likken is Bacchus Wijnfestival vanaf 9 juni weer terug. Het 'goddelijke' festival viert de weekenden van 9 en 16 juni een feestje in het Amsterdamse Bos met artiesten als Douwe Bob, Extince, The Flexican en Erick-E. Culinair platform MUNCHIES is aanwezig met een eigen restaurant en de wijn van tien wijnwinkels uit Groot-Amsterdam vloeit rijkelijk. Nieuw dit jaar is de honden photobooth, speciaal voor viervoeters en eigenaars die zich voor de eeuwigheid willen vastleggen.

De wijnwinkels presenteren uit alle hoeken van de wereld presenteren de wijnwinkels hun beste wijnen per glas en per fles. Een glas wijn begint bij € 3,-, maar voor diegene die zich echt als God in Frankrijk voelt is er ook een glas Cristal voor ietsjes meer. Bij binnenkomst krijg je direct een eigen wijnglas dat je mee naar huis mag nemen.

Sterrenchefs bij MUNCHIES-restaurant

Van wijn drinken krijg je natuurlijk de munchies en daar weten de vrouwen en mannen van het gelijknamige platform wel raad mee. Samen met sterrenchefs Chris Naylor (restaurant Vermeer), Ivan Beusink (RIJKS), Alain Caron (Café Caron) en Nel Schellekens (ex De Gulle Waard), Tosao van Coevorden (De Japanner), Marnix Benschop (ex Noma) en Alexander Wong (FG Restaurant) serveren zij dagelijks dertig couverts. Voor wie deze gastronomische boot mist is er ook veel lekkers bij de foodtrucks en zijn er proeverijen van onder andere Paul Mas.

Een muzikaal feestje

Is het nu de stem van Douwe Bob, het geluid van Extince of plaatjes van The Flexican, Erick-E, Girls Love DJ’s, Nicole Bus en Rob Dekay; ook de muzikale trek van de bezoeker van Bacchus Wijnfestival wordt ruimschoots gestild. Aan spreekstalmeesters Horace Cohen en Pim Veth is ook dit jaar niet te ontkomen, het vaste duo praat je weer bij over alles wat wel en vooral niet met wijn te maken heeft.

Kinderen gratis en neem je hond mee

Op Bacchus Wijnfestival vindt niemand de hond in de pot. Daarom is er speciaal voor de blaffende bezoeker een heuse photobooth ingericht. Leg je eeuwig vast met je trouwe viervoeter en ga daarna prinsheerlijk aan de wijn (we hebben water voor de hond). Voor de jongsten onder ons is er een kinderhoek met silent disco, schmink en vermaak van kunstenaar Boxie.

Tijden en kaarten

Het festivalterrein opent de vrijdagen om 16:00 en de overige dagen om 14:00. Vrijdag en zaterdag sluit het festival om 23:00 en zondag om 21.00.

Kaarten zijn online en bij deelnemende wijnwinkels verkrijgbaar. Vroege vogelkaarten zijn uitverkocht. Regulier entree kost € 15,00. Een 'Dik Voor Mekaar' kaart is één dag entree, een glas gevuld met bubbels bij binnenkomst en 10 munten voor eten en drinken. Deze kaart kost € 50,-. Alle prijzen zijn exclusief fee. Er is een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar aan de deur.
Voor meer informatie, zie de website of de Facebookpagina.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!