Gladiatoren aan de Maas vond dit jaar plaats in een enorme tent van ruim 4000 m², direct naast Rotterdam The Hague Airport. Zodra je binnenstapt voel je meteen de energie: een boksring volledig in de spotlights, 136 strak ingedekte tafels, gouden ballonnen en lichtsticks die al klaarliggen op de stoelen. Laura en Liselore zijn de drijvende (en vrijwillige) krachten achter het team van Gladiatoren aan de Maas. ‘Met hen kon ik de hele voorbereiding snel schakelen, wat enorm prettig werkt’, aldus Maxime. ‘Het team van Herman Hell verzorgt twee cocktailbars en regelt de inkoop van de dranken. Met Van der Linde Catering zijn we verantwoordelijk voor het gehele diner en de planning en uitvoering, de keukens, de materialen, het logistiek en de service. Omdat we werken met een groot vast team die elkaar goed kennen en op elkaar vertrouwen, ontstaat er rust in de zaal en achter de schermen.’
Allesbehalve een traditioneel diner
Maxime: ‘We mochten 1380 gasten bedienen met een voor-, tussen- en hoofdgerecht. Maar Gladiatoren aan de Maas is allesbehalve een traditioneel diner. De meeste gasten staan, lopen rond, zien bekenden, juichen, zwaaien met servetten en lichtsticks, en willen vooral geen moment van de wedstrijden missen. Dat maakt het voor ons team juist zo’n dynamische uitdaging: serveren in de momenten tussen de boks rondes door.’
Voor het team van Van der Linde Catering is het de uitdaging om in een korte tijd de feestende gasten te bedienen. ‘Binnen twaalf minuten stond het voorgerecht bij alle 1380 gasten op tafel. Twaalf minuten!’, vertelt ze trots. ‘Het blijft indrukwekkend hoeveel energie en precisie er in ons team ontstaat. De perfecte planning vooraf komt dan volledig tot uiting. Daarna snel afruimen, resetten en door naar de volgende gang. Het is continu schakelen, met een enorme passie, enthousiasme en goede onderlinge communicatie. Dat terwijl we elkaar amper kunnen verstaan via de portofoons door het enorme geluid in de tent.’
Boksen voor het goede doel
‘Van der Linde-chef Joyce had zich opgegeven om zelf te boksen voor het goede doel. Door een enkelblessure moest ze zich helaas terugtrekken, wat natuurlijk een teleurstelling was. Maar uiteindelijk stond ze alsnog in ons midden: als hoofd chef van onze keukencrew. Een bijzondere draai van het verhaal, waarbij zij alsnog een winnaar was deze avond.’
Het gala draait uiteindelijk om het goede doel: stichting Mattie. De opbrengst van bijna € 300.000,- heeft een positieve impact en dat maakt deze avond extra bijzonder voor iedereen de aanwezig is. ‘Wat GADM voor mij persoonlijk bijzonder maakt, is dat het een evenement is waar ons hele bedrijf samenkomt’, vertelt Maxime. ‘We zijn een familiebedrijf met een kantoorteam van dertig mensen, maar op deze avond staan we er met 140: vaste medewerkers, onze bekende pool van oproepkrachten, zes partymanagers en het kantoorteam. Mijn salescollega’s staan tijdens het hoofdgerecht mee te werken in de keukenlijn. En onze directeur? Die legt het laatste takje op elk bord met oog voor detail. Iedereen helpt & draagt bij.’
‘Gladiatoren aan de Maas is niet alleen een feest voor de gasten maar ook voor onszelf. Het resultaat van dit jaar is opnieuw om trots op te zijn. Ik kijk nu al uit naar de volgende editie!’
Foto’s: Alyssa van Heyst