Back Back Nieuws

Giro d'Italia start in fietsland Denemarken

09 februari 2012
De eerste drie etappes van de Italiaanse wielerrace Giro d’Italia vinden van 5–7 mei plaats in en rond de Deense steden Herning en Horsens in het midden van Jutland. Toeristen en amateurfietsers kunnen op 5 mei delen van de Deense Giro-etappes ook zelf uittesten. De Denen hebben een vermaarde fietscultuur en een naam hoog te houden als fietsland voor zowel vakantiegangers als professionals. Zo was hoofdstad Kopenhagen in september 2011 gaststad van het WK Wielrennen. Een derde van de Nederlanders maakt een fietstocht tijdens hun verblijf in het Deense eilandenrijk, aldus VisitDenmark.

 

Meest Noordelijke start ooit

De eerste drie etappes van de Giro d’Italia vinden plaats op 5, 6 en 7 mei in de steden Herning en Horsens in de regio Jutland op het vaste land van Denemarken. De tijdrit op 5 mei is een 10 km tellend stadscircuit in Herning. Op 6 mei vindt de tweede etappe van 200 km plaats die zowel start als eindigt in Herning. Op dag drie van de Giro, 7 mei, starten en eindigen de teams de 180 km tellende etappe in Horsens. Het afwisselende landschap van Midden-Jutland leent zich goed voor ’s werelds zwaarste wielerronde: stukken langs de vlakke westkust en beklimmingen van de hoogste punten van Denemarken, de Ejer Bavnehøj en de Yding Skovhøj.

 

Fiets het Deense Giroparcours zelf

Fietsliefhebbers - zowel ervaren als amateurs - kunnen delen van de eerste en tweede etappes in het gebied rond Herning en Horsens zelf uittesten op 5 mei. De regio heeft drie routes uitgestippeld: speciaal voor families is er een eenvoudige route van 8,3 km en voor volwassenen een route van 63 km. Ervaren fietsers komen aan hun trekken met een zwaardere route die 119 km telt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!