Gewoon innovatief: de HekdragerGewoon innovatief: de Hekdrager
Back Back Nieuws

Gewoon innovatief: de Hekdrager

05 september 2019

Heras Mobile Fencing & Security introduceert een innovatief middel voor hekken: De Hekdrager. Een handig hulpmiddel waarmee het tillen, dragen en plaatsen van hekken nog eenvoudiger wordt. De Hekdrager werd door Heras Mobile ontwikkeld in samenwerking met studenten van Fontys Hogescholen. Een vinding in de categorie ‘waarom was dit er al niet veel eerder’.

Genieuze eenvoud

Dat laatste zegt vooral iets over de ingenieuze eenvoud van de Hekdrager. Het bewijst dat vindingen óók kunnen uitblinken door vorm en functie in plaats van technologische ontwikkeling. De Hekdrager is een beugel met een houten handvat. Door de vorm van de beugel ontstaat een eenvoudig hefeffect waarmee het hek kan worden opgetild. Door de Hekdrager in het midden in het hek te klemmen, wordt het gewicht van het hek evenwichtig verdeeld en kan het door één persoon worden gedragen. Het houten handvat zorgt voor makkelijke en prettige grip.

Vast in het assortiment

De Hekdrager werd in eigen huis ontwikkeld in samenwerking met studenten van Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek in Venlo. Zij draaiden binnen Heras Mobile een minor project. De opdracht daarbij was te zoeken naar de verbetering van een product, een productieproces of de duurzaamheid. Uit dit project kwam onder meer een prototype voor de Hekdrager. Het idee werd zodanig positief ontvangen, dat Heras Mobile besloot het verder te ontwikkelen.

Vaste waarde in het assortiment De Hekdrager is vanaf heden een vast onderdeel van het Heras Mobile-assortiment. De tool is niet alleen bedoeld voor de incidentele ‘hekkenplaatser’; ook doorgewinterde monteurs zullen graag de Hekdrager gebruiken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!