Back Back Nieuws

Geruisloos de Veluwe verkennen met eXperienCity

11 maart 2013
Elektrisch rijden is hot. Je hoort en leest er veel over, maar heb je het zelf al ervaren? Altijd al eens in een elektrische auto willen rijden, je evenwicht willen bewaren op een Segway of een rondje willen ‘steppen’ op een E-step zonder echt moe te worden? ‘Dan bent je bij eXperienCity aan het juiste adres. Verken de Veluwe op een geruisloze en milieuvriendelijke manier en maak kennis met 3 fantastische vervoersmiddelen. Iedereen praat over elektrisch vervoer en bij ons kun je het in een middag allemaal beleven’, aldus Erik Kroon, eigenaar van SOS Events en bedenker van eXperienCity.

Waarom dit arrangement?
Erik Kroon: ‘Ik ben trots op onze schitterende Veluwe. Dit decor moeten we in ere houden en door dit duurzame arrangement dragen wij hier ons steentje aan bij. We laden de vervoersmiddelen met groene stroom, veroorzaken geen geluidsoverlast en stoten geen CO2 uit. Uiteraard rijden we met bedrijfsauto’s rond om de events in goede banen te leiden, maar dit compenseren wij in samenwerking met groenbalans. Hierdoor is het uitje 100% duurzaam.’

EXperienCity? Wat is dat en wat kan ik daar doen?
Erik de Kroon: ‘EXperienCity is een uniek testcentrum voor elektrisch vervoer op de Veluwe. Elektrisch vervoer wordt steeds populairder: niet alleen omdat het bijzonder is om het eens te ervaren, maar ook omdat het milieuvriendelijk is. Samen met je collega’s kom je bij eXperienCity in de wereld van elektriciteit terecht.’ SOS Events uit Uddel heeft 3 verschillende vervoersmiddelen voor je klaar staan. Erik Kroon vertelt verder: ‘SOS Events staat bekend om innovatie: ieder jaar wil ik een nieuw arrangement op de markt brengen. Elektrisch vervoer is op dit moment helemaal hot, de E-step nog steeds super populair, dus ik wilde uitbreiden! Ik wilde iets bijzonders en kwam uit bij de Renault Twizy, een elektrische auto.’ Al bij het starten van een elektrische auto merk je verschil: bij deze auto heb je namelijk geen sleutel nodig. Één druk op de knop en de auto komt in beweging en je kunt op pad.

‘Naast de Twizy hebben we de Segway, een vervoermiddel dat veel mensen in Nederland gebruikt kennen van Schiphol, beurzen en evenementen. De uitbreiding met de Segway is geen verrassing: iedereen wil er wel eens op rijden, maar de aanschafprijs is voor veel mensen veel te hoog. Het vergt wat oefening maar daarna kan iedereen meedoen met dit leuke onderdeel’, aldus Erik Kroon.

Het derde vervoermiddel is de E-step. Erik Kroon kwam in 2009 in Duitsland in aanraking met elektrische steps. ‘Ik hoefde niet lang na te denken en bestelde er direct 200 bij de leverancier. Wij werden exclusief importeur van de Benelux. Als snel bleek dat dit bijzondere vervoersmiddel enorm aansloeg bij het publiek. Mensen huurden hem bij de Veluwe Specialist in Garderen of boekten een bedrijfsuitje bij SOS Events. Dit jaar vernam ik dat er in Spanje aan een opvolger gewerkt werd, ik hoefde dan ook niet lang te denken; ik wilde deze geperfectioneerde step graag naar Nederland halen!’ Met dit vervoermiddel hoef je zelf niet te steppen maar beweeg je je voort door middel van elektriciteit. Van deze manier van steppen wordt je dus in ieder geval niet moe.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!