Geen zin in SUP-opslag? Conpax biedt aantrekkelijke alternatievenGeen zin in SUP-opslag? Conpax biedt aantrekkelijke alternatieven
Back Back Nieuws

Geen zin in SUP-opslag? Conpax biedt aantrekkelijke alternatieven

06 juni 2023

Vanaf 1 juli 2023 wordt de SUP-richtlijn verder uitgebreid. Het is dan niet meer toegestaan om foodverpakkingen en bekers voor eenmalig gebruik - als deze plastic bevatten - gratis mee te geven aan de klant. Hiervoor dient de ondernemer een meerprijs door te berekenen. De oplossing is het gebruiken van eenmalige producten die geen plastic bevatten. Conpax B.V., leverancier van milieuvriendelijke disposables en foodverpakkingen heeft een oplossing.

De klant betaalt

Komt er iemand een drank of maaltijd bestellen, dan moet de klant extra betalen voor de verpakking waarin deze wordt meegegeven. Zoals we dat ook moeten voor een plastic tasje. Dit wordt SUP-opslag genoemd. Veel ondernemers zitten hier niet op te wachten en weten niet precies hoe ze dit moeten doorvoeren in hun kassasysteem.

Geen plastic, geen opslag nodig

Foodverpakkingen voor eenmalig gebruik zonder plastic coating vallen buiten de SUP-richtlijn. Deze foodverpakkingen zijn gemaakt van volledig recyclebaar materiaal zoals papier, karton, suikerriet, hout e.d. Verschillende productlijnen zonder plastic coating vormen vanaf nu een vast onderdeel van het Conpax assortiment, dat te vinden is op conpax-products.com/plasticvrij. In de komende maanden zal het assortiment verder worden uitgebreid.

Over Conpax

Conpax B.V. is een toonaangevende leverancier van milieuvriendelijke disposables en  foodverpakkingen in de Benelux en onderdeel van het internationaal opererende PAPSTAR GmbH. Conpax voelt zich verantwoordelijk voor het leefbaar houden van deze wereld, ook voor toekomstige generaties. Dit doen zij onder andere door het ontwikkelen van duurzame producten en assortimenten. Conpax is in staat om een vooruitstrevend en innovatief assortiment aan haar klanten te bieden, en draagt zo bij aan het succes en de verduurzaming van het assortiment van hun klanten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!