Back Back Nieuws

Gastvrij Rotterdam 2013: 125 workshops, masterclasses, proeverijen, presentaties, debatten, wedstrijden

16 september 2013
Gastvrij Rotterdam 2013 opent op 23 september haar deuren. De horecavakbeurs telt ruim 220 exposanten en een zeer compleet en origineel programma. Op de verschillende themapleinen en op individuele stands van exposanten worden maar liefst 125 activiteiten georganiseerd. Bekende sterrenkoks, meesterkoks, topgastronomen, Masters of Wine en andere horecagoeroes geven acte de présence. Voor sommige programmaonderdelen is een beperkt aantal plekken beschikbaar en is inschrijven gewenst.

Kookweiland in Hal 3
Topkoks aan het werk, jamsessies, kookdemonstraties, creatieve culinaire presentaties? Daarvoor kunnen bezoekers terecht op het Kookweiland. Met onder andere masterclasses door sterrenkoks Onno Kokmeijer en Erik van Loo, de Koppert Cress tweetjamsessie, demonstraties van Fruits de Mer Plateaus en kookdemo’s rondom de mogelijkheden van zuivel. Nice to Meat brengt de praktijk in beeld en de juiste bereiding van vlees onder de aandacht. Presentatrice Ramona van Zweden geeft tekst en uitleg bij alles wat er op het Kookweiland gebeurt.

Inspiratieplein in Hal 5
Het Inspiratieplein in Hal 5 vormt het toneel voor kennissessies, debatten, prijsuitreikingen, de presentatie van het Bocuse d’Or finalistenteam en praktische workshops. Bezoekers leren de do’s en don’ts voor hun bedrijfsvoering, kunnen hun culinaire creativiteit ontplooien en hun mening geven over prikkelende horecaonderwerpen. Enkele highlights op het Inspiratieplein: Verkiezing Terrastopper van het Jaar, Uitreiking Gero Restaurantprijs, Nationale Huiswijn Debat met proeverij, Onderwijsdebat, Kennislezing financieren, Koffie-interview met Barista Jeroen Veldkamp, Gastologiespel en diverse workshops voor het behalen van meer rendement. Gastheer en presentator is Maarten Wessels.

WijnPaviljoen in Hal 6
In het WijnPaviljoen kunnen bezoekers wijnen proeven, op zoek gaan naar de perfecte wijn-spijscombinaties en originele workshops volgen. Topgastronomen en wijnprofessionals geven masterclasses en proeverijen. Enkele voorbeelden uit het programma: Masterclass door smaakprofessor Peter Klosse, Lancering Taittinger Comtes de Champagne 2005, Gastronomixs Wijnexperience en diverse begeleide proeverijen van smaakvolle en opkomende wijnen.

Village Gastronomique in Hal 6
Culinair mindmappen, gastronomische topproducten proeven en informatie over de laatste culinaire trends. Het Village Gastronomique is de plek om kennis op te doen en uit te wisselen met collega’s. Tevens wordt hier het thema gastvrijheid zowel in theorie als praktijk nadrukkelijk belicht. Met onder andere Meester Patissier Robèrt van Beckhoven, Ladychef Angélique Schmeinck, de Zeeuwse Wereldlunch door chefkok Corjan van der Heide, de Wijn-Cress Experience en diverse workshops met als thema gastvrijheid.

Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen in Hal 6
Het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen is de plek op de beurs waar op originele wijze aandacht besteed wordt aan duurzaam ondernemen in de horeca. Met producten van een twintigtal ondernemers, lezingen en discussies in het DSNM! Theater en ‘uitdeelevents met een verantwoorde bite’. Een verkenningstour rondom eten en smaak door ondernemers met lef, visie en een groen hart. Een greep uit de vele activiteiten en onderwerpen die hier aan bod komen: biofriet proeven, de Urgenda Bonen Babbel, ontdek Bio-wijnen, MVO moneymaker workshop, insectenproeverij, workshop energie en water besparen, de smaak van vegetarische kip, workshop ‘best practices duurzaamheid in de horeca’ en nog veel meer.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!