Gasthuis Leeuwenbergh – waar schoonheid, persoonlijkheid en technologie elkaar ontmoetenGasthuis Leeuwenbergh – waar schoonheid, persoonlijkheid en technologie elkaar ontmoeten
Back Back Interview

Gasthuis Leeuwenbergh – waar schoonheid, persoonlijkheid en technologie elkaar ontmoeten

28 december 2022

Aan de oostkant van het centrum van Utrecht vind je het 16e-eeuwse gotische monument Gasthuis Leeuwenbergh. Een gebouw dat door de jaren heen veel transformaties heeft gehad en nu – met respect voor het pand – een decor biedt voor memorabele samenkomsten en congressen. En dit verlangt uitleg, want de eigenheid van deze locatie en de visie en filosofie van de huidige huiseigenaren van Leeuwenbergh zijn ongekend. We hebben een bijzonder gesprek met Gavriel Lipkind, CEO. 

Gavriel: ‘Gasthuis Leeuwenbergh heeft een rijke historie. De identiteit van het gebouw transformeerde door de jaren heen voor het doel van dat moment. Wij zetten dat voort. Renoveerden, innoveerden, testten en specialiseerden de afgelopen jaren met passie, geduld en een bedoeling. En nu is het pand er klaar voor om jouw gasten de experience te geven die jij ze wil geven.’

Ongewoon samenspel

Gasthuis Leeuwenbergh is gedreven op een visie op cultuur en het ervaren ervan. De schoonheid, sfeer, infrastructuur, flexibiliteit en faciliteiten samen geven deze locatie een ongewoon karakter. Gavriel: ‘Nederland is fantastisch in het organiseren en creëren van persoonlijke en memorabele experiences. Veel plekken zijn daar goed in. Anderen zijn weer goed in high tech omgevingen creëren. Maar het is vaak of-of. Dus, focus op sfeerbeleving en aandacht of focus op functionaliteiten en technologie. Bij ons is het en-en. Leeuwenbergh is de meest moderne, high tech studio in ieder geval de regio Utrecht. En op veel vlakken uniek ter wereld.’ Dat gecombineerd met het rijksmonument, het gevoel dat de beleving geeft, het aanpassingsvermogen, de creativiteit en de hang naar persoonlijkheid maakt dit samenspel ongeëvenaard. 


Onzichtbare kracht

Jij als organisator en het gebouw samen zijn host en gastheer. ‘Zie ons als de onzichtbare kracht. Als een white label. Maak deze plek waar historie, het nu en de toekomst samenkomen tijdelijk jouw plek. Wij maken het mogelijk’, aldus Gavriel. Team Leeuwenbergh is nieuwsgierig naar jou, je wensen en laat zich graag uitdagen. Daagt op hun beurt jou ook graag uit, zodat je out of the box gaat denken. En jij je kan laten verrassen.      

Groots

Het gaat Leeuwenbergh om de herinnering. De beleving. De persoonlijke aandacht. Ze creëren een experience voor 50 man en ook voor 500 man. Hoe klein, groot, eenvoudig of bombastisch je het ook wilt, hun aanpak is hetzelfde. Heb je een klein budget? Dan voegen ze waarde toe met behulp van kleine dingen. Heb je een groot budget? Dan gaan ze los. Heel veel genodigden of behoefte aan uitbreiding van je programma? Dan zetten ze andere locaties in in de buurt. Leeuwenbergh is strategisch partner van omliggende interessante locaties als Quinton House, het Spoorwegmuseum, museum en sterrenwacht Sonnenborgh, de Nicolaïkerk, het Spoorwegmuseum en de LiK (oude gevangenis).  Door de krachtenbundeling kan Leeuwenbergh haar dienstverlening uitbreiden, interessanter maken en een sereen, cultureel, technologisch, historisch, op veel manieren boeiend stadsgebied nog meer op de kaart zetten. 

Bottom line: het gebouw Leeuwenbergh vráagt om fijne gasten en een ‘go’ voor het creëren van memorabele belevingen. De plek is er zo ontzettend klaar voor.

Tekst: Jose te Loo

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!