Galerie Baudelaire presenteert solotentoonstelling op POSITIONS Berlin Art Fair Galerie Baudelaire presenteert solotentoonstelling op POSITIONS Berlin Art Fair
Back Back Nieuws

Galerie Baudelaire presenteert solotentoonstelling op POSITIONS Berlin Art Fair

09 september 2022

Met trots presenteert Galerie Baudelaire [BE] op POSITIONS Berlin Art Fair een solotentoonstelling met fotografie van Jacquie Maria Wessels [NL] uit haar lopende serie Garage Stills. De negende editie van de beurs voor moderne en hedendaagse kunst POSITIONS Berlin vindt plaats van donderdag 15 t/m zondag 18 september 2022 op de voormalige luchthaven Tempelhof in Berlijn, Duitsland.

Garage Stills

Voor haar project Garage Stills gaat Jacquie Maria Wessels op zoek naar traditionele autoreparatiegarages in tal van landen over de hele wereld. Ze is gefascineerd en geïntrigeerd door de vormen en kleuren van de mysterieuze, haar volstrekt onbekende voorwerpen die ze ontdekt in dit wondere universum. Met de aangetroffen attributen creëert ze ter plekke schilderachtige stillevens, die ze vastlegt met haar analoge camera. De poëtische Garage Stills met uitdagende kleurenformaties en enscenering verrassen en hebben een aantrekkelijke schoonheid, maar zijn ook een document van een verdwijnende wereld.

Jacquie Maria Wessels

Jacquie Maria Wessels woont en werkt in Amsterdam en studeerde fotografie aan de Gerrit Rietveld academie en sociale psychologie aan de Vrije Universiteit, beide in Amsterdam. Wessels heeft zich ontwikkeld tot een kunstenaar die zich op het gebied van de autonome en documentaire fotografie begeeft, waarbij zij zich voor langere tijd in een onderwerp verdiept. Haar onderwerpen dienen veelal als kader om de diverse sociale omstandigheden en de omgeving van mensen te onderzoeken.

Het werk van Jacquie Maria Wessels wordt wereldwijd tentoongesteld en bevindt zich in de collectie van verschillende musea, waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam (NL), Huis Marseille - Museum voor Fotografie in Amsterdam (NL) en het Surinaams Museum in Paramaribo (SR), en in privécollecties. Recent toonde het hedendaagse kunstmuseum PAN | Palazzo delle Arti in Napels (IT) de solotentoonstelling Garage Stills met meer dan vijftig van haar werken.
In het najaar van 2022 verschijnt een nieuw fotoboek, uitgegeven door de Belgische uitgever Ludion, met Wessels’ series Garage Stills en Fringe Nature.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!