Gaia Green Award voor BloomingGaia Green Award voor Blooming
Back Back Nieuws

Gaia Green Award voor Blooming

15 oktober 2019

Blooming hotel uit Bergen mag zich ‘meest duurzame hotel van Nederland’ noemen. Tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam werden de Gaia Green Awards uitgereikt, blooming werd uitgeroepen tot winnaar. Daarmee liet blooming Hotel Jakarta (Amsterdam) en Soll Cress (Kokszijde) achter zich.

Duurzaam ondernemen

De Gaia Green Awards gaan naar restaurants, strandpaviljoens en hotels in Nederland en België die zich aantoonbaar inspannen op het gebied van duurzaam ondernemen. Duurzaamheid zit diep geworteld bij blooming. De jury was dan ook erg onder de indruk van de maatschappelijke bijdrage van de stichting, een groot deel van de winst gaat naar maatschappelijke initiatieven. Twee jaar geleden benoemde blooming Marieke Böggemann tot fulltime mvo-adviseur. Samen met werknemers en afdelingen vertaalt zij duurzame en maatschappelijke ideeën naar concrete plannen en projecten. De samenwerking met Scorlewald is een mooi voorbeeld. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verbouwen voor blooming producten in de moestuin. De moestuin, bij blooming’s Landgoed Het Hof, wordt bemest met eigen compost.

Zakelijk

Zakelijke gasten krijgen bij blooming een Dopper fles die op meerdere plekken in het hotel bijgevuld kan worden. Ook hebben ze eigen blooming bier gemaakt nadat in Spanje een andere partner al wijn voor blooming produceerde. Natuurlijk allemaal biologisch.

De gasten slapen op bedden van Coco-mat, rietjes zijn vervangen door die van ‘Straw Life’ en toiletrollen door die van ‘The Good Roll’. Inmiddels behoren mono-verpakkingen tot het verleden en wordt het brood grotendeels gebakken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Meer inspiratie doet blooming op door hun samenwerking met de ‘Koplopersgroep Circulaire Hotels Amsterdam’.

blooming met een kleine 'b'

Uit alles blijkt dat MVO geen bijzaak is bij blooming. ‘We doen het er niet bij’, zegt Marieke. ‘Dat is ook de reden dat we blooming met een kleine letter 'b' schrijven’, voegt algemeen directeur Mike Bosman toe. ‘Het Engelse werkwoord ‘to bloom’ betekent ‘tot bloei laten komen’ en dat is precies waar het bij ons om draait. Op deze manier dragen we ons steentje bij in de maatschappij en spreken we intern van het uitkeren van maatschappelijk dividend. Ons team nemen we hierin mee en dat zorgt voor een bijzonder prettige werkplek waar training en beleving belangrijke pilaren zijn.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!