Back Back Nieuws

Fusion hotel in Kyoto

24 september 2010
In de Japanse stad Kyoto (bekend van het Kyoto verdrag, over de uitstoot van broeikasgassen) is een nieuw hotelconcept gelanceerd: Village Kyoto. Slapen in een soort Ryokan (een traditioneel Japans familiepension of privéhuis), maar dan wel omringd met alle luxe faciliteiten waar de moderne zakenreiziger aan gewend is.

De gasten vertoeven in sobere, maar smaakvolle kamers, uitgerust met een laag tafeltje, tatami’s (matten van rijststro) en dunne, comfortabele matrassen (futons), maar beschikken tegelijkertijd over internet aansluiting, airconditioning, koelkast, microwave, business services, enzovoort.

De eerste reacties van internationale gasten zijn positief, vertelt Junko Kashiwa van Village Kyoto: “Japanse fusion restaurants zijn er al in New York, Londen en Bangkok, nu slaat ook het eerste Japanse fusion hotel aan.” Village Kyoto ligt in Kyoto, de tweede congres- en meetingsstad van Japan. Als voormalige hoofdstad van het land van de rijzende zon heeft Kyoto zeventien beschermde gebieden en stadsgezichten, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!