De LeystroomDe Leystroom
Back Back Nieuws

Fraai Projecten verzorgt markante inrichting nieuw woonzorgcentrum

03 april 2017

Een markante plek die opvalt en inrichting die tot de verbeelding spreekt. Het uitgangspunt van Fraai Projecten bij de inrichting van woonzorgvoorziening De Leystroom. Een uitgesproken opdracht voor een speciale doelgroep. Een fraai en compleet concept zorgt ervoor dat 66 bewoners een beleving binnenstappen waar zij zich direct thuis voelen.
Een speciaal project waar de diversiteit van Fraai Projecten goed naar voren komt. Inrichting van een woonzorgcentrum is de uitdagende opdracht die Fraai Projecten met beide handen heeft aangegrepen. Intensieve samenwerking tussen De Leystroom, psycholoog Ronald Geelen en Fraai Projecten heeft geleid tot acht woongroepen met diverse thema’s, allen met een zeer warme huiselijke sfeer.

Persoonlijkheid

Vicky van Kuijk, Manager Kwaliteit en Beleid van De Leystroom: ‘Wij zoeken voor onze bewoners een thuis met persoonlijkheid. En doorsnee of ‘gewoon’ vinden wij niet goed genoeg. Het mag best wat buitengewoner zijn, we willen onze nek uitsteken voor onze bewoners. Hier sluit het creatieve concept van Fraai perfect op aan.‘
‘Iedere ruimte heeft een eigen karakter, met zorg en aandacht samengesteld. In onze werkplaats hebben wij meubilair op maat gemaakt voor optimaal ruimtegebruik. Dit meubilair zorgt er samen met de unieke en creatieve styling voor dat de acht woongroepen allemaal een eigen en herkenbaar karakter hebben’, aldus Koen van Berlo, eigenaar van Fraai Projecten. 

 • De Leystroom
  De Leystroom
 • De Leystroom
  De Leystroom
 • De Leystroom
  De Leystroom
 • De Leystroom
  De Leystroom
 • De Leystroom
  De Leystroom
 • De Leystroom
  De Leystroom
 • De Leystroom
  De Leystroom

Eigen verhaal

In het nieuwe woonzorgcentrum komt de historie van Breda tot leven. Iedere woonruimte vertelt een eigen verhaal. Een voorbeeld is het zeer uitgesproken en gedurfde thema ‘De Faam’. Deze bekende Bredase snoepfabriek roept direct herinneringen op bij bewoners. Er is gekozen voor opvallende items, zoals een oranje keuken. Voor het contrast staat er een zwart-wit print op een muur welke ook verwijst naar De Faam. Door een combinatie van diverse kleuren, prints en materialen voelt de ruimte licht en luchtig aan, zonder af te doen aan het gewaagde thema. 

Kennismaking

Bewoners van De Leystroom hebben vooraf kennis gemaakt met de nieuwe inrichting. In het oude pand stonden moodboarden zodat zij alvast konden wennen aan de nieuwe woonruimte. Eind februari zijn de bewoners verhuisd naar het nieuwe pand. Zaterdag 8 april houdt De Leystroom een open dag van 10:30 en 15:00 uur.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!