Fraai Projecten: creatief en vooruitstrevendFraai Projecten: creatief en vooruitstrevend
Back Back Interview

Fraai Projecten: creatief en vooruitstrevend

29 januari 2018

De website van Fraai Projecten uit het Brabantse Oosterhout is voor iedereen een bezoekje waard. De mooie opmaak en de foto’s van de diverse events verdienen het om bewonderd te worden. De meubellijnen tonen de grote variëteit en de originele foto’s van alle medewerkers geven je het gevoel dat dit niet enkel een snelgroeiend team is, maar ook een team dat met liefde en plezier gaat voor verrassende en sterke resultaten.

Ik heb een afspraak voor een interview met Janine Driessen. Janine vormt samen met Sanne en Rolf het team van ‘Creatie en Presentatie’ binnen het bedrijf. Janine wijst me op het nieuwe bedrijfsgebouw waarop in stoere letters ‘Typisch Fraai’ valt te lezen. Ze is duidelijk trots op de manier waarop het zich presenteert. In tien jaar tijd heeft Fraai haar plaats in de markt veroverd en een verhuizing naar een groter pand was onvermijdelijk.

Janine is belangrijk binnen Fraai omdat zij de trends bekijkt die de looks van de events van de komende maanden en het komend jaar gaan bepalen. Janine: 'We werken veel voor eventorganisaties, die namens hun klant vaak met een specifieke vraag of een bepaalde sfeer komen die zij terug willen zien in het event. Dan kan Fraai zelf gaan bedenken hoe het er uit kan gaan zien en dat doen wij graag. Wij zijn ‘conceptdenkers’.

Wij kunnen heel goed het initiatief nemen om het totale plaatje compleet te maken. Dat hele concept moet kloppen. We bekijken welke lijn en aankleding past en waar, binnen dat concept, de bar bijvoorbeeld het beste uitkomt, of hoeveel zitplaatsen er nodig zijn. Het moet er allemaal mooi en onderscheidend uitzien én tegelijkertijd functioneel zijn. Die combinatie, daar ligt onze kracht.'

 • Fraai Projecten: creatief en vooruitstrevend
  Janine en Martin
 • Fraai Projecten: creatief en vooruitstrevend
 • Fraai Projecten: creatief en vooruitstrevend
 • Fraai Projecten: creatief en vooruitstrevend
 • Fraai Projecten: creatief en vooruitstrevend
  Sanne
 • Fraai Projecten: creatief en vooruitstrevend
  Meeting Sanne en Janine

De wensen van de klant, de trends en de ontwikkelingen

Fraai is een vooruitstrevend bedrijf en zet daar voortdurend op in. Het volgen van trends en ontwikkelingen voor de komende maanden en jaren is daarbij erg belangrijk. Janine is binnen Fraai diegene die dit doorlopend goed in beeld houdt. Samen met het team van Creatie & Presentatie bezoekt zij zeer regelmatig bepalende beurzen. Zo blijft Fraai voortdurend met een onderscheidend product komen.

Janine: 'Ik ben net terug uit Parijs waar ik, samen met onze partner Martin van Hemert, van Wolterinck Event Decoration, de beurs Maison & Objet heb bezocht. Het waren weer zeer inspirerende dagen en we zijn nu volop plannen aan het maken hoe we deze nieuwe kleuren, materialen en stoffen kunnen vertalen naar onze branche.

Komend seizoen is er weer ruimte voor de zachte tinten, zoals poeder roze, warm grijs en bordeaux, maar ook de groen en geel tinten zijn nog populair. De stoer en tegelijkertijd chique sfeer van ‘James Bond’ in combinatie met die zachtere kleuren en de diverse stoffen zorgen voor een compleet nieuwe stijl. Eclectisch is een stijl die je ook veel ziet, hiermee voegen ze de beste stijlelementen uit voorgaande periodes samen. Zo onderscheid deze stroming zich ook van het vergankelijke van trends, wat mij persoonlijk heel erg aanspreekt', aldus Janine.

De presentatie als extra service naar de klant

Janine: 'Ons team is ook voortdurend actief bezig met de presentatie van Fraai zelf. Van het logo tot de totale huisstijl. Alles moet er strak uitzien en elkaar versterken. We hebben in het nieuwe pand ook een eigen fotostudio waarin we settings kunnen bouwen en fotograferen. Zo kunnen we de klant echt op voorhand iets laten zien. De klant heeft zo meer duidelijkheid en dat is voor onze eigen mensen uiteraard ook fijn.

Mijn collega Sanne gaat vaak naar de locaties toe om het event te fotograferen en ik bouw hier de settings die wij binnen onze muren kunnen fotograferen. Ik probeer daarbij de klant ook te verrassen met combinaties van bestaande meubels en rekwisieten waar de klant zelf misschien niet aan zou denken, maar  zo ontstaat wel een uniek beeld wat opvalt en helemaal bij de klant past.'

Janine laat continue horen hoeveel ze van haar werk bij Fraai houdt. Daarmee toont zij de warme ziel van dit mooie bedrijf.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!