Foodhelden van 2022 bekendFoodhelden van 2022 bekend
Back Back Nieuws

Foodhelden van 2022 bekend

25 november 2022

In de Verspillingsfabriek in Veghel zijn vandaag de Foodhelden van 2022 bekendgemaakt: de 6 meest impactvolle voedselveranderaars van Nederland. Zij werden door de vakjury gekozen uit de Food100-lijst van 2022 tot foodheld vanwege hun bijzondere en grote inzet om ons voedselsysteem beter en eerlijker te maken. Die inspanningen zijn hard nodig: de klimaatcrisis, de groeiende wereldbevolking, pandemieën en explosief stijgende energie- en voedselprijzen laten zien dat ons huidige voedselsysteem niet langer houdbaar is. Het moet beter, gezonder en eerlijker, voor iedereen. De 100 mensen op de Food100 lijst bewijzen dat het kan. Alle gamechangers uit de Food100-lijst kwamen voor de bekendmaking bij elkaar tijdens de Trendtable, waar Food Inspiration de laatste trends in food presenteerde en serveerde. 

Podium voor gamechangers in agrifood

De Food100 biedt een podium voor iedereen die zich in Nederland inzet voor beter en eerlijker eten en drinken. Het is geen ranglijst of wedstrijd, maar een selectie van 100 impactmakers in de agrifoodwereld. De lijst brengt 50 aanstormende vernieuwers onder de 35 jaar en 50 gevestigde voedselveranderaars boven de 35 jaar samen. Innovatieve boeren, startups in foodtech, onderzoekers, activisten, retailers, cateraars… de 100 voedselveranderaars komen uit de hele voedselketen. Door ze met elkaar te verbinden kunnen ze samen nog meer impact maken en de hele sector inspireren. De volledige Food100-lijst van 2022 vind je op www.food100.nl/2022. Uit deze lijst heeft een vakjury de 6 meest impactvolle voedselveranderaars gekozen: de foodhelden van 2022. 

Juryvoorzitter Christaan Vette over de foodhelden van 2022: ‘De diversiteit was dit jaar zó groot: iedereen zet zich vanuit een andere achtergrond en perspectief in voor een eerlijker voedselsysteem. Er wordt zoveel gepraat over duurzaamheid, maar deze mensen dóen echt iets.’ 

Foodhelden onder de 35 jaar

Bas Antonissen - Mede-eigenaar BoerBas
Leonie Horne - Projectcoördinator 'Goede Zorg Proef Je' bij Alliantie Voeding in de Zorg
Yasmina Khababi - Founder van Freshtable 

Foodhelden boven de 35 jaar

Esther de Snoo - Hoofdredacteur van Nieuwe Oogst
Leon Meijer - Wethouder 'Food' bij Gemeente Ede
Maurits Tofohr - Co-founder van Joinprogram.com

 

Bekijk hier de volledige lijst.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!