Food tour door AmsterdamFood tour door Amsterdam
Back Back Nieuws

Food tour door Amsterdam

13 april 2018

Deze maand is Amsterdam Food Tours gestart met drie Nederlandse eettours voor het midden en hoger bezoekerssegment in Amsterdam: de Jordaan Food Tour, Rijksmuseum & Food Tour en Saturday Food Markets Tour. Daarnaast organiseert het bedrijf op maat gemaakte culinaire rondleidingen.

Het bedrijf is opgericht door Thijs van Royen met een groep ervaren Amsterdamse gidsen. De afgelopen jaren heeft hij nauw met hen samengewerkt als Operations Manager Amsterdam bij een Europese aanbieder van soortgelijke 'food tours'. Hoewel het bedrijf nieuw is beschikt het dus over veel ervaring opgedaan tijdens honderden culinaire rondleidingen voor bezoekers en bedrijven uit binnen- en buitenland.

Amsterdam ontdekken met Nederlandse lekkernijen

Tijdens wandelingen door de historische buurten van Amsterdam worden met tal van proeverijen in lokale winkels en cafés de gasten bekend gemaakt met de stad. Met de verhalen achter het geproefde eten en drinken wordt uitgelegd hoe het verbonden is aan de geschiedenis en de cultuur van de stad. Bijvoorbeeld wordt bij een Surinaams-Indonesisch eethuis het koloniale verleden uitgelegd of bij een viswinkel waarom de haringvangst belangrijker voor Amsterdam is geweest dan de specerijenhandel. Ontspanning, lekker eten en plezier voor de gasten is het belangrijkst dus de tours hebben een luchtig en ontspannen karakter met veel Amsterdamse humor.

Food tours met kwaliteit

De tours zijn van hoge kwaliteit. Dit betekent dat toeristische gebieden zoals de Wallen worden gemeden, de groepen uit maximaal 10 gasten per gids bestaan (met een maximum van 40 personen voor een hele tour) en alleen zorgvuldig geselecteerde winkels en café's worden bezocht.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!