
Als eerste B Corp gecertificeerde cateraar van Europa zit vooroplopen in het DNA van The Food Line-up. Sinds haar oprichting in 2012 is de creatieve cateraar altijd op zoek naar manieren om te verduurzamen. Dit uit zich op verschillende manieren, met de overstap naar reusables als laatste ontwikkeling. Willem Treep over deze stap: ‘De cijfers liegen er niet om, op onze grotere events gebruiken gasten gemiddeld wel 4 bordjes en 5 glazen. Tel dat even bij elkaar op, en bij ons ging het duizelen. Tijd voor iets anders dus als je het ons vraagt. En het net even iets anders doen, daar zijn we goed in.’
Multi-inzetbare reusables
In 2022 is The Food Line-up al aan de slag gegaan met de transitie. Hierbij is goed gekeken naar wat er nodig was om de huidige disposable materialen te kunnen vervangen, zowel logistiek als in design. Uit deze zoektocht is uiteindelijk een samenwerking met Paardekooper Verpakkingen ontstaan, die sinds kort een eigen circulaire tak binnen het bedrijf heeft opgezet. ‘We werken samen met een netwerk van 100 zelfstandige chefs en food ondernemers voor onze events, elke line-up die we maken is uniek. Dat brengt ook complexiteit met zich mee, want hoe zorgen we ervoor dat ieder gerecht er net zo lekker uitzien als dat het smaakt? En dat de reusables voor elke chef fijn zijn om mee te werken? Dat vraagt om multi-inzetbare reusables en een goede logistiek.’ En dat is niet het enige, want het moet er ook gewoon geweldig lekker uitzien. ‘Het oog wil natuurlijk ook wat, dus het design van reusables is strak, en van stevig materiaal waardoor het heerlijk eet. Niet alleen qua duurzaamheid een upgrade dus, maar ook in de beleving.’
De komende maanden zet The Food Line-up vol in op de transitie naar reusables, en zal hierin constant blijven testen en ontwikkelen.