Back Back Nieuws

Focus kiest voor Alcons geluidssystemen

27 juni 2006

Met de levering van een compleet Alcons LR16 pro-ribbon line-array systeem, heeft Focus Showequipment uit Amsterdam definitief gekozen voor Alcons geluidssystemen als hoofdmerk voor haar verhuurassortiment. Het systeem bestaat uit 18 stuks LR16 ribbon line-array modules, 6 stuks LR16B line-array bass compleet met bijbehorende ALC4 2x 2kW controller-versterkers en processing.

De keuze voor Alcons werd gemaakt op basis van een aantal vergelijkingstesten en op basis van de ervaring met een groot aantal merken en systemen in de eigen verhuurvoorraad. Belangrijkste beslissingscriteria waren prestatie, logistiek, maar daarnaast ook brede acceptatie van het merk in de verschillende toepassingsgebieden.

Paul Lassooij, mede-eigenaar en verantwoordelijk voor de verhuur / apparatuur:
“Belangrijk voor een grote organisatie als Focus, is met zo min mogelijk verschillende systemen een zo breed mogelijke inzetbaarheid te bereiken. Met Alcons hebben we gekozen voor een merk dat zich richt op ontwikkeling van flexibele geluidsoplossingen; niet alleen de ribbon line-array systemen, maar ook de andere producten en de nieuwe ontwikkelingen dekken onze behoefte perfect af.”

Tom Back, managing director van Alcons Audio: “Onnodig te zeggen dat dit weer een mooie stap voorwaarts is en tevens een bevestiging van de snel groeiende acceptatie van het merk Alcons in Nederland. Een top-3 verhuurbedrijf dat Alcons breed in de verhuurvoorraad opneemt, is een waardevolle aanvulling op het internationale “The Ribbon Network”, voor zowel de markt know-how als de dry-hire capaciteit.”

Lassooij vervolgt: “We hebben inmiddels ruim 100 luidsprekerkasten van Alcons op de weg in binnen- en buitenland, met bijbehorende ALC controller-versterkers. En dat aantal opgebouwd binnen een jaar tijd; Dat zegt wel wat over het vertrouwen in het product en de firma.”

Focus Showequipment bestaat ruim 25 jaar en behoort tot de top 3 verhuurbedrijven in Nederland en is internationaal actief in facilitaire dienstverlening aan de entertainmentindustrie (theater, televisie, film, concerten, publieksproducties, bedrijfsevenementen en conferenties). Relevante referenties zijn Beauty & the Beast theaterproducties, Canon, de Miljonair Fair, IBC, Electronic Arts en The Lion King theaterproducties.

Alcons Audio is een Nederlandse firma, actief in ontwikkeling en productie van professionele geluidssystemen voor kwaliteitsbewuste afnemers in de bioscoop, installatie en geluidsverhuurmarkt. Alcons geluidssystemen munten uit in HiFi geluidskwaliteit op concert geluidsdrukken; Basis hiervoor is Alcons’ in eigen huis ontwikkelde hoog-vermogen ribbon technologie.

Alle Alcons luidsprekers en versterker/controllers worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd met traditioneel vakmanschap gecombineerd met de laatste technologien, materialen en productieprocessen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!