Back Back Nieuws

Flinke boost voor Groningen en Friesland door samenwerken

15 januari 2015
Holland North organiseert 30 en 31 januari een eerste site visit. Holland North is het samenwerkingsverband van Groningen Congres Bureau en Friesland MICE dat sinds 2014 actief is om internationale conferenties en evenementen naar de provincies Groningen en Friesland te halen. Belangstellende organisatoren van meetings, incentives, congressen en evenementen uit binnen- en buitenland kunnen tijdens deze site visit nader kennismaken met Noord Nederland.

Site visit
De samenwerking tussen de twee organisatoren van congressen en evenementen geeft de uitstraling van Noord Nederland een flinke boost. ‘We laten zien dat we hier behalve schitterende vergezichten ook professionele locaties, luxe hotels en een uitstekende infrastructuur hebben. Groningen Airport Eelde is bijvoorbeeld heel aantrekkelijk voor buitenlandse klanten. De directe vliegverbinding met Londen alleen al trok een grote klant uit Londen over de streep,’ aldus Mariska Pater, directeur van Groningen Congres Bureau. ‘Maar het belangrijkst vinden wij dat internationale organisatoren én deelnemers van congressen en evenementen zich welkom voelen in het noorden.’ Daarom organiseert Holland North een eerste site visit, waarbij ze potentiële internationale klanten - organisatoren van meetings, incentives, congressen en evenementen – een voorproefje geven van wat er in de beide provincies te beleven valt op het gebied van meeting-faciliteiten, culinaire mogelijkheden en excursies.

Vakbeurzen
Vorig jaar was Holland North samen met het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen aanwezig op een aantal grote internationale vakbeurzen, waaronder de IMEX in Frankfurt en de EIBTM in Barcelona. Met hun opvallende en positieve presentatie wekten ze de belangstelling van een aantal grote partijen. Die konden zich inschrijven voor een geheel verzorgd tweedaags bezoek aan Groningen en Friesland.

Goed voor de hele regio
‘We merken het aan de reacties: mensen zijn onder de indruk van wat we in het noorden te bieden hebben,’ vertelt Jant van Dijk van Friesland MICE. ‘Dat blijkt ook wel uit de inschrijvingen, want we zijn de 20 al gepasseerd. Stuk voor stuk grote internationale organisatoren. Als die allemaal besluiten een paar congressen of evenementen in Noord Nederland te organiseren, is dat goed voor de hele regio. Ga maar na: ze overnachten hier, ze eten hier, soms is er een partnerprogramma, ze willen nog een dagje shoppen, er moet een cadeautje mee voor de kinderen, sommige mensen plakken er nog een paar dagen aan vast... En als ze zien hoe professioneel alles is georganiseerd en ervaren dat ze welkom zijn, komen ze gegarandeerd terug. De economie van Noord Nederland is er enorm bij gebaat dat we een goede naam opbouwen.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!