Back Back Nieuws

Flikken Rotterdam nu al als bedrijfsuitje

07 juli 2015
Wie niet kan wachten totdat Flikken Rotterdam op televisie komt, moet zijn baas eens lief aankijken. Vooruitlopend op de première van de politieserie organiseert Rotterdam Business Events, organisator van bedrijfsuitjes- en evenementen, een Flikken Rotterdam Speurtocht.

‘Daar moet ik wat mee!’ Dat was wat Raymond Disco van Rotterdam Business Events dacht toen burgemeester Aboutaleb eind april wereldkundig maakte dat Flikken Maastricht in 2016 een Rotterdamse versie krijgt. ‘Omdat ik dol ben op politieseries én actief ben in de evenementenbranche, was het idee snel geboren: nog diezelfde dag, om precies te zijn.’

Het moordavontuur
Startpunt van het moordavontuur is de Oude Haven. Een agent loopt naar binnen en vraagt de aanwezigen om mee te helpen bij het oplossen van een moord. De tocht leidt als eerste naar het plaats delict bij het Citizen M-hotel, waar de in groepjes opgedeelde collega's allerlei bezittingen van het slachtoffer vinden. Aan de hand daarvan moeten ze zien te ontrafelen wat er in de uren voor zijn dood is gebeurd.

Twee pioniers
‘De deelnemers maken kennis met de stad in al haar facetten, van de Markthal tot en met de watertaxi,’ zegt Disco, die mikt op bedrijven uit héél het land. ‘Vergis je niet hoeveel mensen nog niet in Rotterdam zijn geweest óf alleen maar in die stad werken en de stad nog niet kennen.’ Onlangs hebben twee bedrijven het nieuwste uitje geboekt voor hun personeel en de reacties waren lovend.

Extra aandacht voor de serie
Disco is niet bang voor problemen met de Tros, de omroep die de tv-serie volgend jaar op het scherm brengt. ‘Het levert de serie alleen maar extra aandacht op, mooi toch?’ Behalve Flikken Rotterdam biedt Rotterdam Business Events sinds kort nog een spin-off van een populaire serie aan: James Bond. In The Secret of The Swan ('De zwaan') moeten de deelnemers de ontvoering van de geheim agent oplossen, een mysterie dat ze ook door heel de stad leidt.

Bron: AD Rotterdam

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!