Back Back Nieuws

Filmsport bedenkt nieuwe workshop: iPad Filmfestival

15 augustus 2013
Nadat de eerste editie in vestingstad Brielle succesvol was, heeft Filmsport het iPad Filmfestival aan haar portefeuille toegevoegd. Tijdens deze pilot zijn ruim 100 deelnemers in groepen op zoek gegaan naar geschikte locaties in de omgeving om hun film vorm te geven. Terwijl de deelnemers als team de opdracht tot een goed einde brengen verkennen zij de stad. Actief, creatief en competitief, want de beste film wint uiteraard een Oscar.

De workshop start onder begeleiding van een workshopleider met het bedenken van een plot en titel voor de film. Daarna wordt een rolverdeling gemaakt. Er zijn acteurs, een regisseur en natuurlijk een cameraman. Het verhaal wordt in grote lijnen opgeschreven en een storyboard wordt ingevuld. Vervolgens gaat de groep op zoek naar een locatie voor de eerste shots. Dit kan in de omgeving van de Filmsport studio in het centrum van Rotterdam zijn, maar ook een willekeurige locatie in het land.

Creatief met de iPad
Hoewel de iPad een mateloos populair apparaat blijft is de inzet ervan tijdens bedrijfsuitjes nog vrij beperkt. Tot nu toe wordt het vooral gebruikt als een veredelde GPS. De creatieve mogelijkheden van de iPad zijn echter groot en deze komen goed tot hun recht in deze workshop. Samen maak je een film aan de hand van een vooraf door de groep bedacht verhaal. Doordat je in de iPad opneemt en gelijk de montage doet ben je ook klaar met je film zodra het laatste shot is opgenomen. Afhankelijk van de duur van de workshop wordt ook nog een filmposter gemaakt waarop het hele team wordt afgebeeld. Ook dit wordt uiteraard met de iPad gedaan.

Hilariteit
Na terugkomst op de locatie worden de films beoordeeld en klaargezet voor vertoning. Dan start het echte iPad Filmfestival, inclusief bubbels, nominaties en Oscars. ‘De vertoning leidt steevast tot hilariteit in de zaal. Zo zie je nog eens een andere kant van je collega’s’, aldus de organisatie

Filmworkshops
Filmsport organiseert creatieve filmworkshops voor groepen. De basis hiervoor ligt in jarenlange ervaring met het opzetten en uitvoeren van dergelijke workshops voor scholen. Na regelmatige verzoeken om maatwerk voor bedrijfsuitjes is Filmsport opgericht vanuit Digital Playground Medialab in Rotterdam. Inmiddels worden drie verschillende workshops aangeboden; stop motion animatie, improvisatiefilm en het iPad Filmfestival.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!