Filmen en monteren op je smartphone kun je zelfFilmen en monteren op je smartphone kun je zelf
Back Back Nieuws

Filmen en monteren op je smartphone kun je zelf

25 mei 2020

Hoewel het delen van filmpjes op social media al door veel ondernemers wordt toegepast is het voor anderen toch nog een drempel. Coronatijd gaf sommigen het zetje in de rug om een vlog op te nemen. Het bood bijvoorbeeld een oplossing voor vergader- en evenementenlocaties om tijdens de lockdown meer te laten zien van de locatie omdat echte bezichtigingen niet door konden gaan.

Iedereen kan het

Het maken van filmpjes kun je eenvoudig zelf leren. Je filmstudio heb je al bij de hand, dat is je smartphone, zo zeggen John en Richard van Rooijen van film- en productiebedrijf BroerZ. Zij organiseren in samenwerking met Linda op Locatie verschillende workshops met open inschrijving. Tijdens de workshop ga je zelf aan de slag met je eigen smartphone of iphone. Je maakt een complete film inclusief: storytelling (je leert meer over het realiseren van een goede verhaallijn), monteren (voor het betere knip- en plakwerk), teksten en ondertiteling, muziek en het opnemen van een voice-over. Aan het einde van de dag bekijken we elkaars films.

Promotie van events

Linda Kerkhoven heeft de fijne kneepjes van het vak ook geleerd van John en Richard en gebruikt het vooral ter promotie van haar eigen events. ‘De door mij zelfgemaakte filmpjes upload ik afzonderlijk op de verschillende social media (LinkedIn, Instagram, Facebook en Twitter). Je merkt dat dit dan meer weergaven en likes oplevert dan bijvoorbeeld een link naar een youtube of vimeovideo. Het is prachtige contentmarketing en zorgt voor naamsbekendheid, nieuwe contacten en aanmeldingen. De drempelvrees voor het inzetten van zelfgemaakte filmpjes snap ik wel. Het is namelijk nooit goed genoeg (of je denkt wellicht niet professioneel genoeg). Daarnaast zijn we bang om kwetsbaarheid en echtheid te tonen, terwijl een succesvolle vlog juist deze elementen bevat.’

Coronaproof

De workshop bevat slechts twee kleine plenaire onderdelen. In de ochtend is dat een uurtje theorie over storytelling en begin van de middag is dat de algemene uitleg over montage. We zitten dan 1,5 meter uit elkaar. De rest van de dag ga je zelf aan de slag en zijn we met droog weer lekker buiten aan het filmen. De selfiestick, die je in bruikleen krijgt, zorgt ervoor dat iedereen op de juiste afstand blijft (selfiestick + licht gebogen arm = 1,5 meter).

Geplande workshops

De volgende workshops staan gepland:
Maandag 15 juni 2020 bij De Bronckhorsthoeve in Brummen
Vrijdag 4 september 2020 bij O-plek in Utrecht

Meer informatie en aanmelden via: lindaoplocatie.nl/filmen-met-je-smartphone

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!