Festivalbeleving van tienduizenden mensen alsnog geredFestivalbeleving van tienduizenden mensen alsnog gered
Back Back Nieuws

Festivalbeleving van tienduizenden mensen alsnog gered

21 juni 2018
Vlak voor het drukke festivalseizoen 2018 kwam het nieuws dat tienduizenden bezoekers gedupeerd zouden worden omdat de toenmalige leverancier van slaapplaatsen bij festivals, G3 Presents, failliet was verklaard. G3 Presents verzorgde tijdelijke accommodaties bij ruim dertig festivals door heel Europa waaronder Rock Werchter, Defqon en Tomorrowland. Het was een beroerde timing, vlak voor het begin van het festivalseizoen.

Gerust stellen

Na het faillissement begin mei, heeft White Dragon Camping Gear samen met de festivals gezorgd dat zo’n tienduizenden festivalbezoekers, ook gerust zijn gesteld. Het goede nieuws is dat de verkoop-tak is overgenomen door de voormalige toeleverancier. Nederlandse eigenaar Benjamin Besselsen is trots om alsnog de beloofde beleving aan de festivalbezoekers waar te kunnen maken.

 

Omslagpunt
Benjamin, die sinds 2009 kampeertenten levert bij sportevenementen van o.a. AJAX, zette in 2012 samen met G3 de stap richting de muziekfestivals. Vanaf dat moment was er een omslagpunt in de festivalcamping markt. De modderige campingterreinen maakte plaats voor luxe ingerichte camping dorpjes. White Dragon is hofleverancier van het eerste uur geweest voor o.a. events zoals Mysteryland, Defqon, Tomorrowland en Bonnaroo wat een van de grootste festivals van Amerika is.

 

Doorstart 

Naast een doorstart van de verkoop activiteiten heeft Benjamin een aantal van de voormalige G3 medewerkers de kans geboden hun passie, kennis en ervaringen dit seizoen maar ook de komende jaren waar te maken. De directe schakel met productiefaciliteiten door Europa en Azië, inzichten in de marktontwikkelingen en kennis van on-site management maakt dit een zeer krachtig team.

White Dragon Camping Gear 

White Dragon Camping Gear is met 10 medewerkers waarvan er nu 5 in Nederland aan het werk zijn, een kleine maar adequate organisatie. De combinatie van een team in Azië en Europa zorgt ervoor dat het bedrijf snel kan schakelen en de vereiste kwaliteit kan waarborgen. Naast festivals levert het bedrijf ook tenten aan campings en bedrijfs- en privé evenementen als teambuilding weekenden en huwelijken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!