Felix Meritis opent Restaurant FelixFelix Meritis opent Restaurant Felix
Back Back Nieuws

Felix Meritis opent Restaurant Felix

03 december 2019

Begin 2020 heropent het totaal gerenoveerde cultuurhuis aan de Keizersgracht in Amsterdam haar deuren. Met Restaurant Felix wordt Felix Meritis niet alleen dé culturele maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. 

Huis voor nieuwsgierige geest

Restaurant Felix dankt zijn naam aan het prachtige pand waarin het huist: Felix Meritis. Dit imposante gebouw aan de Keizersgracht is in 1788 geopend door een genootschap van 40 wetenschappers, kunstenaars, ondernemers en denkers met als doel om samen na te denken over de toekomst. Het huis voor de nieuwsgierige geest was een broeinest van creativiteit, ideeënvorming en kruisbestuivingen, wat in verschillende vormen terug zal komen in het nieuwe restaurant, bijvoorbeeld door unieke samenwerkingen. Restaurant Felix en cultuurhuis Felix Meritis laten zich over en weer inspireren. 

Culinaire bewustzijn van de toekomst

In het verleden heeft Felix Meritis meerdere succesvolle pop-up restaurants gehuisvest, van de ondernemers achter Choux en Jacobz. Tijdens Felix & Foam en Felix in de Steigers hebben zij de toon gezet. Gebaseerd op het verleden gaat restaurant Felix op zoek naar het culinaire bewustzijn van de toekomst. Voor het eerst in de geschiedenis van Felix Meritis zal een ‘vaste’ chef de keuken bestieren. Er wordt een unieke dinerervaring neergezet met seizoensgebonden Nederlandse producten en zorgvuldig uitgekozen wijnen.

Artistieke waarden

Geïnspireerd op de artistieke waarden van Felix Meritis – wetenschap, kunst, ondernemerschap en technologie – is Restaurant Felix niet bang om te experimenteren. Restaurant Felix ziet zichzelf als de rentmeester van de Nederlandse keuken en wil werken aan de New Dutch Cuisine van morgen.

Charismatisch ontwerp

Prijswinnende architecten i29, verantwoordelijk voor het gehele interieur van Felix Meritis, hebben een uitgesproken en charismatisch ontwerp gemaakt. Elke ruimte in het pand refereert aan een specifieke periode in de historie van het gebouw. Het interieurontwerp van het restaurant is bijvoorbeeld een moderne interpretatie van een 17e-eeuwse stijlkamer, inclusief gebruik van historische kleuren en het terugbrengen van een wandbespanning.

Gasten kunnen vanaf 2 december reserveren voor Restaurant Felix op restaurantfelix.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!