FAMtrip: The Beat of Brainport EindhovenFAMtrip: The Beat of Brainport Eindhoven
Back Back Nieuws

FAMtrip: The Beat of Brainport Eindhoven

19 juli 2023

Convention Bureau Brainport Eindhoven organiseert in november haar eerste FAMTrip: The Beat of Brainport Eindhoven. Dit gebeurt op 16 en 17 november tijdens het lichtkunstfestival GLOW. PCO's, meeting- en eventplanners zijn uitgenodigd om kennis te maken met de meest innovatieve regio van Europa: Brainport Eindhoven. Het laat deelnemers kennismaken met wat Brainport Eindhoven zo uniek maakt: hightech en design in een innovatief ecosysteem.

Dit 24-uurs bezoek, inclusief 1 overnachting, wordt kosteloos aangeboden. Het beloven 24 inspirerende uren te worden om een beeld te geven van Brainport Eindhoven als bestemming voor het organiseren van inspirerende en innovatieve congressen. Deelnemers krijgen concrete inzichten en handvatten om collega’s en opdrachtgevers hiervan te overtuigen. Tot 1 september kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.

Lichtfestival Glow

GLOW is meer dan een alleen een lichtfestival. Lichtkunst is voor iedereen en dat is waar GLOW zich dit jaar op richt met nieuwe kunstwerken en samenwerkingen die gefocust zijn op ‘samen’. Van ontwerpen door de TU/e, Fontys, Sint Lucas en de Design Academy, tot buurtinitiatieven, projecten in omliggende gemeenten van Eindhoven en het betrekken van de nieuwste generaties. GLOW is van iedereen, voor iedereen in Eindhoven en Brainport en daar wordt dit jaar nog meer op gefocust.

The Beat

Het thema van GLOW 2023 is ‘The Beat’ en geeft het startschot voor een drieluik in lichtkunst, met in 2024 The Stream en in 2025 – de 20e verjaardag van GLOW – The Light als zinderend hoogtepunt. ‘The Beat’ registreert én dirigeert het ritme van de stad, de dynamiek tussen de mensen die er wonen en het leven dat zij delen. Tijdens de editie van 2023 ontleedt GLOW ‘The Beat’ van de stad en vertelt en vertaalt in licht wat Eindhoven, Eindhoven maakt.

Over Brainport Eindhoven

Brainport Eindhoven is een innovatief ecosysteem in Nederland, bestaande uit een sterke hightech-maakindustrie, een bijzondere ontwerpsector en een uniek samenwerkingsmodel. Dagelijks werken bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden samen binnen dit ecosysteem en ontwikkelen met succes ketensamenwerkingen, open innovatie en allianties. Brainport Eindhoven bestaat uit 21 gemeenten en vele campussen, fieldlabs en innovatiehubs. Hier werken we aan baanbrekende technologieën, zoals geïntegreerde fotonica, artificial intelligence, micro- en nano-elektronica, systems engineering en additive manufacturing. De markten die hier sterk ontwikkeld in zijn, zijn health, energy, mobility, food en security.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!