Back Back Nieuws

Faber Vlaggen met Shipmate grootste vlaggenproducent

03 mei 2012
De Amsterdamse Faber Group neemt Shipmate in Vlaardingen over. Faber Vlaggen wordt hierdoor de grootste vlaggenproducent van Nederland. Beide familiebedrijven zijn bijna 80 jaar oud en passen qua cultuur en core business, levering van bedrukt reclametextiel, prima bij elkaar.

 

Ondersteuning

Shipmate zal met haar eigen digitale drukfabriek in Vlaardingen een belangrijke aanvulling vormen op de digitale drukmachines van de Faber Group in Polen en Frankrijk. De Faber Group beschikt verder over een zeefdrukfabriek in Bangkok waar ook een complete confectiefabriek aan gekoppeld is. Zowel de grote internationale klanten, de overheid, als ook het totale MKB zal nu nog beter kunnen worden ondersteund.

 

Faberfilosofie

Alle diensten van offerte tot het product in het magazijn van de klant, geschieden onder eigen beheer. Dit proces zal binnenkort verder versterkt worden door innovatieve online toepassingen. Martin Koppelaar, CEO Faber Group: ‘Door gezamenlijke inkoop en permanente optimalisatie van de productiecentra kan de Faber Group garant staan voor een uitstekend product. Shipmate is een waardevolle bijdrage in die Faberfilosofie’.

 

Shipmate onderdeel van Faber Group

De bedrijven werken sinds begin 2011 samen op het gebied van evenementen en citydressing in Nederland. Ze delen verder hun magazijnen en expeditie. Vanaf heden is Shipmate onderdeel van de Faber Group. De bedrijven beogen hierdoor verdere synergievoordelen te halen. De Shipmate directie zal ongewijzigd blijven en het bedrijf zal onder eigen naam verder gaan.

 

Uitbouwen van evenementenconcept

In de komende jaren zal extra aandacht worden besteed aan het verder uitbouwen van het succesvolle evenementenconcept. Beide bedrijven zijn nu al leidend op het gebied van evenementen en citydressing. Shipmate in Nederland, zoals bijvoorbeeld met het begin van de Tour de France 2010 in Rotterdam. De Faber Group was al regelmatig preferred supplier van grote internationale evenementen, verschillende Olympische Spelen zoals in Sydney, Salt Lake City, Athene en Torino de Asian - en de Commonwealth Games. Recentelijk koos de UEFA voor de Faber Group bij het EK voetbal 2012 in Polen en Oekraïne.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!