Eye Filmmuseum verovert harten Eye Filmmuseum verovert harten
Back Back Locaties

Eye Filmmuseum verovert harten

17 maart 2023

Een event bij Eye Filmmuseum is er een om niet meer te vergeten. Niet alleen omdat de markante buiten- en binnenkant van het architectonische gebouw al een ervaring op zich zijn, maar vooral omdat je je gasten volledig onderdompelt in de rijke cultuur van film. En dat kan op een luchtige speelse manier, maar ook heel breed en diepgaand. Het is de onbetwiste onderscheidende factor die Eye Filmmuseum apart zet van de rest.  


Waar de meeste eventlocaties eindigen bij het neerzetten van een mooi aangekleed evenement, met goede service en smaakvol eten, gaat Eye Filmmuseum wat stappen verder door je daarnaast ook mee te nemen in een andere wereld: de wereld van de cinematografie. En daar valt vanuit verschillende invalshoeken duizelingwekkend veel over te ontdekken.

Leren van de experts

Programmeurs, collectiespecialisten, curatoren, restaurateurs, archivarissen, filmdocenten en operateurs; wanneer je voet zet in het futuristische gebouw begeef je je tussen experts die niks liever doen dan hun passie delen. Dit zorgt automatisch voor een prettige arty buzz. Fijne bonus: de centrale ligging van Eye – aan het IJ en nabij Centraal Station – vergemakkelijkt het reizen voor je gasten.  

Eye opent je ogen

De simpelste manier om je evenement te voorzien van een snufje filmcultuur, is door te starten met  een passende korte film uit de immense filmcollectie. De keuze kan helemaal worden aangepast aan de doelstelling van je evenement. Met een archief van ruim 50.000 films in verschillende categorieën, is het vinden van een passende geen probleem. Of een filmquiz; dat zorgt ongetwijfeld voor een hoop gezelligheid! De merkbelofte ‘Eye helpt je om belangrijke films te ontdekken en er meer in te zien’, verraadt de gelaagdheid aan mogelijkheden. Ook als er geen cinefiel in je team is te bekennen, ontpoppen er zich na een bezoek aan het filmmuseum vast een aantal. Las een pauze in waarbij je je gasten laat ronddwalen bij de verschillende vaste en wisselende tentoonstellingen – met of zonder gids. De exposities wisselen regelmatig en begeven zich inhoudelijk altijd op het snijvlak tussen film en beeldende kunst. Of leer meer over filmuitvindingen tijdens een rondleiding door het gebouw, waarbij meer wordt verteld over de omgeving en architectuur. 

Zien filmen doet filmen

Dat er veel valt te zien is een gegeven. Dat je zelf aan de slag kunt misschien niet. Ook op dit vlak biedt Eye Filmmuseum opties. Met een workshop Storyboard of Creative Storytelling bevind je je even in het werkveld van een scriptschrijver of regisseur en leer je welke methodes zij gebruiken om hun publiek mee te krijgen. Deze learnings vertaal je weer door naar je bedrijfsvisie. Want wie is jóuw publiek en wat is jóuw authentieke verhaal? Of kies voor de workshop Filmen Zonder Camera, waarbij je creatief aan de slag gaat met 16mm filmstroken. De zelfgemaakte film is vervolgens af te spelen op de projector. Op verschillende manieren laat Eye je kennismaken met de magie van film en verhalen, en hoe dit toepasbaar is in je bedrijfscultuur of -communicatie. Goed voor het activeren van de hersencellen, het aanwakkeren van de creativiteit, én om ingesleten patronen even helemaal om te gooien en vanuit een ander perspectief te bekijken. 

Alles in één oogopslag

Een expositie, museum, archief, filmhuis en werk- en inspiratieplek, met maatschappelijke betrokkenheid; met recht wordt Eye Filmmuseum ‘het filmgeheugen van Nederland’ genoemd. En dat je er dan ook nog volwaardige evenementen kan organiseren maakt het extra bijzonder. Niet alleen bekeken vanuit de locatie, maar ook voor elk individu die de gangen van Eye bewandelt. Want een bezoek aan Eye Filmmuseum voegt rijkelijk toe aan ieders culturele ontwikkeling.

 

Tekst: Bianca Hidajat

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!