Expositie Nationale Herdenking op de Dam & Nationaal MonumentExpositie Nationale Herdenking op de Dam & Nationaal Monument
Back Back Nieuws

Expositie Nationale Herdenking op de Dam & Nationaal Monument

27 februari 2023

Ter ere van het 35-jarig jubileum van de Nationale Herdenking op de Dam krijgen bewoners en bezoekers van Amsterdam de mogelijkheid om op 5 en 6 mei een kijkje te nemen achter de schermen van de organisatie van de Nationale Herdenking. Op beide dagen opent Koninklijke Industrieele Groote Club haar deuren en krijgt u antwoord op vragen als ‘waar bevindt zich het commandocentrum van de politie’, ‘waar dineren de vrijwilligers’ en ‘wat gebeurt er direct na de twee minuten stilte aan de Dam?’. Leden van IGC, de sociëteit en businessclub aan Dam 27, verzorgen doorlopend gratis rondleidingen door het normaal besloten Clubgebouw. 

Foto-expositie groot onderhoud Nationaal Monument

Naast het kijkje achter de schermen krijgt u ook een indruk van het groot onderhoud van het Nationaal Monument, die afgelopen jaar plaatsvond. Fotograaf Jelle Verhoeks heeft van maart 2022 t/m februari 2023 de werkzaamheden aan het monument in beeld gebracht. Op basis van deze foto-expositie krijgt u een indruk wat hier allemaal bij kwam kijken. Van steigerbouw tot werkplaats en van tijdelijke expositiewand tot de herbouw. Jelle Verhoeks heeft dit alles op stijlvolle wijze gefotografeerd.

Rondleiding

Tijdens de rondleiding door de 110-jaar oude Club ziet u de katheder van de Nationale Herdenking, loopt u door de ruimten waar de Koning en de Koningin met kransleggers in gesprek gaan, ziet u uiteenlopende foto’s van de herdenking en heeft u een goed uitzicht op de Dam en het Nationaal Monument. 

Meld je aan

Geïnteresseerden kunnen zich op vrijdag 5 en zaterdag 6 mei tussen 10.00-17.00 uur melden bij de receptie van Koninklijke IGC. Wilt u deze rondleiding niet missen, kom dan zeker op tijd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!