Expositie The Art of The Brick komt naar AmsterdamExpositie The Art of The Brick komt naar Amsterdam
Back Back Nieuws

Expositie The Art of The Brick komt naar Amsterdam

04 december 2020

De wereldwijd veel besproken expositie The Art of The Brick van de Amerikaanse kunstenaar Sawaya is vanaf 10 december tijdelijk terug in Nederland. Meer dan 100 kunstwerken, gebouwd met meer dan één miljoen LEGO-stenen, zijn binnenkort te bekijken in de Kalverpassage in Amsterdam. The Art of the Brick werd door CNN uitgeroepen tot één van de tien tentoonstellingen ter wereld die je gezien moet hebben. Wereldwijd trok de tentoonstelling al miljoenen bezoekers.

The Art of the Brick

Na het grote success in 2014 is The Art of the Brick terug in Nederland. Aan de expositie is de galerie ‘In Pieces’ toegevoegd. Een multimediale samenwerking van kunstenaar Sawaya met de bekroonde Australische fotograaf Dean West. De New Yorkse kunstenaar Nathan Sawaya heeft het bekende LEGO speelgoed verheven tot kunstvorm om jong en oud te inspireren. Bezoekers zien hoe je met verbeelding en creativiteit eindeloze mogelijkheden kunt bouwen: van een T-Rex van zes meter lang tot interpretaties van bekende kunstwerken van Da Vinci, Vermeer en Rembrandt. De expositie is ruim opgezet in een ruimte van meer dan 3.000m2 en wordt geheel volgens de huidige coronarichtlijnen georganiseerd. Op de doorstroomlocatie, kunnen de bezoekers lopend een route afleggen met één ingang en één uitgang. De expositie is enkele maanden in Nederland te zien.

Nathan Sawaya

Nathan Sawaya (1973) is de enige persoon ter wereld die zowel de titel LEGO Certified Professional als de titel LEGO Master Builder draagt en was de eerste kunstenaar ooit die het bekende speelgoed transformeerde tot kunst. Als kind was Nathan al dol op spelen met LEGO. Zo bouwde hij een volledige stad waarin hij zelf kon rondlopen en toen hij graag een hond wilde, maar die niet kreeg van zijn ouders, bouwde hij er een van LEGO. Sawaya, die eerder in New York carrière maakte als bedrijfsjurist, is nu schrijver, spreker en een van de meest populaire en award-winnende hedendaagse kunstenaars.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!