Een van de werken op CityLiv: SPACEBAK64 Fran HoebergenEen van de werken op CityLiv: SPACEBAK64 Fran Hoebergen
Back Back Nieuws

Expo CityLiv verkent grenzen van kunst en hergebruik

15 augustus 2017

CityLiv staat weer voor de deur! Van 19 t/m 27 augustus (tijdens Cultura Nova) én 14 - 15 september (tijdens Festival van de Toekomst) zorgen kunstenaars en designers weer voor onverwachte verwondering, ontroering en beleving. De gratis indoor en outdoor expositie in de voormalig Heerlense stadsgalerij neemt je mee in een wereld van experiment en kunst. CityLiv is een ontdekkingsreis voor zowel het publiek als de ontwerpers en vormt een bruisende broedplaats voor nieuwe zienswijzen, talentontwikkeling en bewustwording.

Van sloopmateriaal tot kunst

CityLiv daagde kunstenaars en designers via de jaarlijkse open oproep uit te ontwerpen en experimenteren met hergebruikt (sloop)materiaal als basis. Groots, radicaal en stoer of juist ontroerend, abstract en poëtisch... alle geselecteerde ontwerpers laten op een unieke én interactieve wijze zien wat de mogelijkheden zijn wanneer je anders omgaat met materialen. Met deze 4e editie maakt CityLiv dit jaar de vertaalslag van een tijdelijke expositie naar een permanente kweekvijver voor opkomend talent en nieuwe materiaaltoepassingen. In samenwerking met o.a. de Provincie Limburg zullen na afloop van de expositie 2 ontwerpers worden geselecteerd om een creatief coachingstraject aan te gaan voor één jaar, waarbij wordt ingezet op de doorontwikkeling naar een concreet product of dienst. De resultaten van dit onderzoeks- en realisatieproces zullen worden gepresenteerd tijdens CityLiv 2018.

Thema: 'GRENZEN'

Dit jaar staat CityLiv in het thema van Grenzen. Je zoekt ze op, verlegt ze en laat ze vervagen. Ze zullen er altijd zijn, het is aan ons hoe we ze ervaren. Is de grens een beperking, een verbinding of juist een uitdaging? Elk kunstobject is een unieke vertaling van het thema, gepresenteerd op een interactieve manier waardoor de kunstenaar je zijn / haar wereld vol – of juist volledig zonder – grenzen laat ervaren.

Over CityLiv

CityLiv 2017 is een initiatief van Studio Erol en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Cultura Nova, IBA Parkstad, Festival van de Toekomst, Parkstad Limburg, Re Use Materials en Huis voor de Kunsten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!