Excursies WereldhavendagenExcursies Wereldhavendagen
Back Back Nieuws

Excursies Wereldhavendagen

26 augustus 2019

Vandaag, 26 augustus start om 12:00 uur de kaartverkoop voor de excursies van de 42e editie van de Wereldhavendagen, die op 6, 7 en 8 september plaatsvindt in Rotterdam.

Tijdens de Wereldhavendagen zijn de demonstraties en activiteiten op de kades rond de Erasmusbrug veelal gratis. Daarnaast staan er tal van excursies, vaartochten en wandel- en fietstours op het programma, die bezoekers kennis laten maken met alle teamspelers die de Rotterdamse haven rijk is. 

Er zijn niet uitsluitend havens te zien tijdens de excursies van de Wereldhavendagen. Zo kunnen bezoekers kennismaken met de 24 uurseconomie van de Spaanse Polder tijdens de nachtexcursie 'De Logistieke Nacht' of zien hoe de Botlekbrug, de grootste hefbrug van Europa, dagelijks goede doorstroom van verkeer en vaart mogelijk maakt. Stap op de fiets en maak kennis met de Schotse Hooglanders op de Landtong Rozenburg of wandel door Rotterdam met de diverse wandeltours, zoals de Walking Highlights, Rotterdamse Bijnamen of de Waterwandeling.

Meer opstaplocaties

De Wereldhavendagen vergroot dit jaar het aantal opstaplocaties. Zo wordt het voor diverse excursies mogelijk om op te stappen bij de metrohaltes Tussenwater (in Hoogvliet) en Marconiplein. Op zaterdag 7 september vertrekken er vanuit Hoek van Holland een aantal excursies met de Fast Ferry voor een bezoek aan diverse haventerminals. Ook is het bij een aantal onderdelen dit jaar voor de eerste keer mogelijk om met eigen vervoer te reizen.

Het volledige programma en excursieaanbod van de Wereldhavendagen is te vinden op www.wereldhavendagen.nl. Met behulp van de zoek- en filterfunctie kunnen bezoekers hun favoriete activiteiten vinden en opslaan in een favorietenlijst en zo een persoonlijk programma samenstellen. Tickets voor de excursies kunnen dan vanaf aanstaande maandag gemakkelijk aan de winkelmand toegevoegd worden.

Over de Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen in Rotterdam is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 42e editie vindt plaats op 6, 7 en 8 september 2019 in het gebied rond de Erasmusbrug.

Het thema van de 42e Wereldhavendagen is 'MariTeam', waarmee de organisatie de schijnwerper wil zetten op het fantastische staaltje teamwork van alle mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van Rotterdam als maritieme hoofdstad en zijn haven. De bezoekers kunnen via tal van activiteiten op de kade, demonstraties op het water en excursies kennismaken met alle teamspelers die de Rotterdamse haven rijk is. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel programma in de stad.

In 2018 trok het evenement ongeveer 380.000 bezoekers. De hoofdsponsors/partners van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.

Fotocredits > Anne Reitsma Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!