Exclusief feestmaal in de mooiste zaal van AmsterdamExclusief feestmaal in de mooiste zaal van Amsterdam
Back Back Nieuws

Exclusief feestmaal in de mooiste zaal van Amsterdam

31 oktober 2019

Een feestmaal beleven in een van de mooiste grachtenpanden van Amsterdam en dineren in de zaal die anders alleen toegankelijk is voor museumbezoekers en besloten groepen is nu mogelijk.

Exclusief museumdiner

Op 7, 8 en 9 november gaan de deuren van Museumhuis Bartolotti open voor een exclusief Museumdiner. Op die avonden is het Museum open als pop-up restaurant en krijgt iedereen de kans om in de mooiste zaal van het huis te dineren. Gasten schuiven aan aan prachtig gedekte tafels en krijgen een 4-gangen-menu voorgeschoteld dat geïnspireerd is op de geschiedenis en bewoners van Huis Bartolotti.

Een heel bijzonder huis

Bij de bouw in 1620 van Huis Bartolotti was de gewone Amsterdammer al diep onder de indruk. Het werd een van de grootste koopmanshuizen in de stad. Uit de hele omgeving kwamen er mensen kijken. En dat is tegenwoordig eigenlijk nog steeds zo. Toch was het de walvisreder Jan van Tarelink niet genoeg. Hij liet halverwege de 18de eeuw een enorm achterhuis aanbouwen met als hoogtepunt de zaal. Deze zaal is een van de mooiste voorbeelden van Rococo in Nederland.

Ontdek de geheimen

Gasten kunnen met de audiotour alle geheimen van het huis ontdekken, weg van de drukte van Museumbezoekers overdag. Of ze genieten van een kop koffie in de voorkamer met de muurschilderingen waar al honderden jaren voorname gasten worden ontvangen. Het kan allemaal tijdens de Museumdiners. Meer informatie en reserveren www.hendrickdekeyser.nl/museumdiner

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!