Exclusief en ontspannen bijeenkomen op Buitenplaats SparrendaalExclusief en ontspannen bijeenkomen op Buitenplaats Sparrendaal
Back Back Locaties

Exclusief en ontspannen bijeenkomen op Buitenplaats Sparrendaal

13 mei 2020

Al direct wanneer je voorbij de gietijzeren poort en de indrukwekkende ronde oprijlaan het landgoed van Buitenplaats Sparrendaal betreedt, ervaar je een vorstelijk, doch ontspannen ambiance. Van karakteristieke muurschilderingen tot (hedendaagse) kunst en eigentijds meubilair. Dit alles omgeven door het prachtige groen van de Parktuin en omringende bossen. Op Buitenplaats Sparrendaal kun je exclusief samenkomen in een schitterend landhuis dat ruimte biedt aan uiteenlopende bijeenkomsten. 

Home away from home

Het landhuis van Buitenplaats Sparrendaal was in de 17e eeuw het zomeronderkomen van de toenmalige burgermeester van Utrecht. Hij vond in het landhuis een ‘home away from home’. Vandaag de dag biedt het landhuis, op nog geen 7 minuten van de snelweg, een lichte, rustige omgeving voor zakelijke bijeenkomsten. De centrale ligging en ruime parkeergelegenheid maken dat de locatie uitermate geschikt is voor (meerdaagse) trainingen, bijeenkomsten en feestelijke evenementen. De locatie - die exclusief ingezet kan worden - voelt aan als een tweede thuis, op elk gewenst moment kan van de tuin en het terras gebruik gemaakt worden. Het ‘thuisgevoel’ komt met name tot uiting in het hoge serviceniveau van de medewerkers, altijd meedenkend en betrokken. Het team van SWIJNENBURG | meet en celebrate zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt. De op maat samengestelde menu’s staan garant voor goed en eerlijk eten. Bij voorkeur met lokale producten, zoals groenten uit de moestuin van Kasteel Amerongen. Het interieur van Buitenplaats Sparrendaal is niet lang geleden gerenoveerd waardoor de unieke combinatie van de historische ambiance met hedendaags design is gerealiseerd. 250 Jaar oude kunst naast eigentijdse, beeldende kunst leggen een brug van verleden naar heden.

Historisch en eigentijds

Prachtige uitzichten, fraaie lichtinval en karakteristieke muurschilderingen. De zeven ruimtes, de ‘kamers’ van het landhuis, hebben elk een eigen, unieke, identiteit. In de grootste ruimte - De Raadzaal op de eerste verdieping - zijn plenaire bijeenkomsten tot 100 personen mogelijk, met muurschilderingen als indrukwekkend decor. Daarnaast bevinden zich drie break out rooms met een gemiddelde capaciteit van 30 personen, elk met de benodigde faciliteiten zoals een beamer en scherm. Eén van deze kamers is de stijlvolle Blauwe Kamer, waarin het adembenemende uitzicht op de parktuin de bijeenkomst een extra dimensie geeft.

Intiem en besloten

Bij het betreden van de prachtige entreehal heb je een geweldig zicht op de grootse Salon, die met grote openslaande deuren een uniek uitzicht geeft over het terras en de prachtige parktuin. De indrukwekkende parktuin bestaat uit waterpartijen, een berceau (tunnel van heggen), een slangenmuur en weidse grasvelden. Een bijeenkomst of evenement is uit te breiden met een aangenaam buitendiner, een borrel op het terras of een picknick op de velden. De locatie is ook op te schalen met een tentenaccommodatie op het achtergelegen grasveld.

Een informele setting vinden we in de Heerenkamer, die je als mini-breakout tot 10 personen kunt inzetten of waar een spreker zich terug kan trekken. In het souterrain bevindt zich de oude keuken, waarin authentieke elementen als een schouw en fornuis nog herinneren aan de oorspronkelijke functie. Napraten over de dag, of de ruimte inrichten als werkplek – het intieme, besloten karakter van deze ruimte maken het een fijne plek om in een klein gezelschap bijeen te komen.

Ambitieus

Zo’n drie jaar geleden breidde SWIJNENBURG | meet en celebrate haar aanbod aan authentieke locaties met een moderne twist uit met de exploitatie van Buitenplaats Sparrendaal, waarmee het totaal aan locaties is aangevuld tot drie: Buitenplaats Amerongen, Restaurant Bentinck en Buitenplaats Sparrendaal. Renée van Donk, accountmanager bij SWIJNENBURG | meet en celebrate: ‘We schuiven niet onder stoelen of banken dat de ambitie er is om nog verder uit te breiden, zolang het maar locaties zijn die passen bij ons DNA: historische locaties waarin een stijlvolle en moderne ambiance gerealiseerd kan worden.’

Door > Angelique Aalders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!