Events.nl genomineerd voor Splash AwardEvents.nl genomineerd voor Splash Award
Back Back Nieuws

Events.nl genomineerd voor Splash Award

13 juni 2017

Inmiddels zijn we al helemaal aan gewend aan het nieuwe Events.nl, maar de lancering ervan begin dit jaar ligt bij ons nog vers in het geheugen. Maandenlang werd naar dit moment toegewerkt en dat ging niet altijd vanzelf. Gelukkig werden we bijgestaan door het kundige team van Netvlies uit Breda. Dit leidde tot een succesvolle en veelbezochte nieuwssite en dat bleef niet onopgemerkt. En daarom is Events.nl genomineerd voor de Splash Award in de categorie Publishing/Media. De uitreiking vindt plaats op donderdag 15 juni in CitySense te Utrecht.

Meer dan een complexe database

Hoe integreer je een 15 jaar oude database in een nieuwe website? En hoe zorg je ervoor dat je met die nieuwe website ook conversies, oftewel page views en advertentieverkopen, genereert? Deze vragen waren voor het nieuwe Events.nl de grootste uitdagingen. Hoe we die samen met Netvlies precies aangingen, lees je in het volgende Events Magazine. Het resultaat is in ieder geval al een paar maanden online.

'Behalve de technische oplossingen die we in het open source CMS Drupal hebben gerealiseerd, ziet het nieuwsoverzicht op Events.nl er visueel heel goed uit', aldus Maurice Moret van Netvlies over Events.nl. 'De jury heeft de nominatie waarschijnlijk grotendeels gebaseerd op de complexe uitdagingen waar we voor stonden, zoals het integreren van de grote hoeveelheid nieuwsberichten die in 15 jaar tijd was opgebouwd in de nieuwe website. Naast de 20.000 nieuwsberichten die we vanuit twee databronnen, de oude website en een WordPress website, hebben we ook nog ongeveer 3.800 locaties en leveranciers geïmporteerd. Klanten van events.nl kunnen zelf een account aanmaken en content toevoegen op de website. Dit zorgt ervoor dat klanten zelf hun advertenties en bedrijfspresentaties kunnen bijhouden. Dit onderscheidt Events.nl van de andere genomineerde websites van HIER Opgewekt (Swis) en KRO-NCRV Binnenstebuiten (LimoenGroen)'.

Over de Splash Awards

De Splash Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste Drupal projecten en bijdragen uit de Nederlandstalige Drupal community. Drupal is een open source CMS (content management systeem), de software waarmee de website Events.nl wordt geprogrammeerd en onderhouden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!