Eventprofessionals, laat je stem horen, laat je zienEventprofessionals, laat je stem horen, laat je zien
Back Back Nieuws

Eventprofessionals, laat je stem horen, laat je zien

19 augustus 2020

Dinsdagmiddag 25 augustus zal de evenementenbranche op het Malieveld, namens het Eventplatform, een petitie uitreiken aan de Haagse politiek. We spraken Pieter Bas Boertje hierover: ‘We hopen daar een minister te treffen, maar weten dat er in ieder geval kamerleden zullen zijn, de voorzitter van MKB Nederland en uiteraard de pers.’

Het belangrijkste doel is om de politiek een extra zetje in de rug te geven om een derde steunpakket goed te keuren, speciaal voor de evenementenbranche. Want dat pakket moet er komen om ons door de winter te helpen. Totdat er een vaccin is en wij ons geliefde vak weer op normale wijze kunnen uitoefenen.

‘Natuurlijk willen we als veerkrachtige en creatieve branche innoveren, we zien talloze mooie voorbeelden om ons heen. Maar daarmee alleen gaan we het helaas niet redden. Komt dat derde steunpakket er niet dan voorzien we een enorme golf aan ontslagen en faillissementen. In een branche die er begin dit jaar beter voorstond dan ooit. Dat zou een menselijke kapitaalvernietiging zijn,’ aldus Pieter Bas.

25 augustus staan wij op het podium

Het is dus van groot belang dat we op dinsdagmiddag 25 augustus onze stem laten horen op het Malieveld in Den Haag. ’s Avonds zullen de eventlocaties rood kleuren tijdens de Night of Live.

We gaan op het Malieveld niet:

  • Demonstreren en overal tegen zijn.
  • Boe roepen of met spandoeken lopen.
  • De politie aan hun vestje trekken.

Wat gaan we dan wel doen:

  • Een hele leuke en bijzondere middag hebben met vakgenoten en bekenden, tussen circa 14.00 en 16.00 uur.
  • Een middag die hoogstwaarschijnlijk gaat raken, zoals dat bij ons vak past.
  • De politiek vertellen dat heel veel bedrijven en zzp-ers het water aan de lippen staat. De petitie heeft na een paar dagen al 7.500 handtekeningen.
  • Op creatieve wijze een persmoment creëren waarvan we hopen dat het breed gedeeld wordt in de landelijke pers.

We weten het als geen ander: het zit niet in ons DNA om op de barricaden te klimmen. Jullie helpen liever anderen om dat te doen. Maar deze ene dag, 25 augustus, staan WIJ op het podium en vragen we aandacht voor de dramatische situatie in de evenementenbranche. We willen jullie, vanuit ons hart voor het vak, vragen om je op te geven voor de creatieve actie op 25 augustus. We hebben jullie daar heel hard nodig!

  • Meld je aan via www.coderood.live (let op: je kunt alleen komen als je je opgegeven hebt!). Kom met medewerkers, collega’s en vakgenoten en maak er een uitje van (op 1,5 meter uiteraard). Komende week zullen we informatie geven over het programma.
  • Teken de petitie, mocht je dat nog niet gedaan hebben.

We kijken uit naar jullie komst de 25ste!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!