Eventmanagers gezocht om Den Haag aantrekkelijk te houdenEventmanagers gezocht om Den Haag aantrekkelijk te houden
Back Back Nieuws

Eventmanagers gezocht om Den Haag aantrekkelijk te houden

18 december 2017

Wie zorgt ervoor dat de binnenstad van Den Haag en omgeving tijdens de aankomende renovatie van het Binnenhof een aansprekende en inspirerende trekpleister blijft? Dat is de uitdaging bij de ontwerpwedstrijd Binnenhof InsideOut, georganiseerd door FaberExposize in samenwerking met Dutch Design Week (DDW). Wie zich uiterlijk 1 maart inschrijft, kan tot 1 juli 2018 een verrassend concept inzenden dat de bakermat van de Nederlandse democratie de komende jaren zicht- en voelbaar houdt. 

Zowel professionals, als studenten kunnen deelnemen. Inzendingen worden door de jury onder leiding van Hedy d’Ancona, afzonderlijk van elkaar beoordeeld. Deelnemers maken kans op een prijs of eervolle vermelding. Een inzending kan daarnaast onderdeel worden van de geplande tentoonstelling tijdens DDW 2018, los van de kans dat een ingezonden concept daadwerkelijk wordt gerealiseerd.

Nieuwe opdrachtgeverschap

Het complete Binnenhof verdwijnt vanaf 2020 ruim vijf jaar achter steigers voor een renovatie. Zowel fotografen, architecten, grafisch ontwerpers als productontwerpers, communicatie- en eventmanagers inclusief studenten aan de betreffende vakopleidingen, worden uitgedaagd een innovatief concept te bedenken dat een publieksattractie op zichzelf is en mensen gedurende de renovatie gaat verrassen: zorg voor meer bezoekers van Den Haag!

'Met deze wedstrijd onderstrepen we de gedachte dat het in een vroeg stadium betrekken van de designdiscipline, projecten oplevert die in een vooruitstrevende kwaliteit kunnen worden gerealiseerd. De concepten voor deze wedstrijd richten zich op een zeer breed publiek. Wat niet de enige reden is die de deelname interessant maakt. Ook het feit dat de meest uiteenlopende disciplines worden uitgedaagd, illustreert dat we graag discipline-overschrijdend denken en doen', aldus Eric Verkerk van initiatiefnemer FaberExposize.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!