Eventleader: eventsoftware voor fysieke, online en hybride eventsEventleader: eventsoftware voor fysieke, online en hybride events
Back Back Interview

Eventleader: eventsoftware voor fysieke, online en hybride events

01 juli 2021

Live meets online. De digitale mogelijkheden zijn niet meer weg te denken uit de evenementenbranche. Van virtuele matchmaking voorafgaand aan het evenement tot livestreaming en content on demand. We spraken met Maarten Breumelhof, Manager Digital en Onno Schaap, creatief directeur van AVEQ over hun eventsoftware Eventleader.

Features

Gaan events weer volledig live of blijft er een mix met online? Maarten: 'Er is veel onzekerheid over de evenementen in het najaar en er is sprake van een veranderende eventbranche. Dan is het raadzaam een eventplatform als stabiele factor te kiezen. Onze eventsoftware, Eventleader, kan worden ingezet om de (potentiële) bezoeker gebonden te houden met registratie en informatie. Afhankelijk van de situatie kan Eventleader eenvoudig worden voorzien van een streampagina of online subsessie. Kan het event tóch live plaatsvinden, dan blijft het platform hét centrale punt voor informatie, matchmaking,  programma, plattegrond, etcetera.' Eventleader bestaat uit talloze features die het afgelopen jaar zijn (door)ontwikkeld door het ervaren AVEQ-team. Van invitatie tot registratie en livestream tot online netwerkmogelijkheden die ook ingezet kunnen worden voor live events. Maarten: 'In plaats van elkaar toevallig treffen kan de tool vooraf matches maken zodat je met elkaar kunt chatten en afspraken kunt maken voor het live event.' Zo heeft Eventleader niet alleen tijdens het event een toegevoegde waarde, maar ook in het voor- en natraject.

Stabiel en flexibel

De lancering van Eventleader was in maart 2020, waarna de online eventwereld losbarstte. Onno: 'Het digitale bloed stroomt al jaren door onze aderen, we hadden Eventleader in de basis staan en we verzorgden, in samenwerking met onze collega’s van AV, al webcasting. We zijn technische uitdagingen aangegaan en hebben het product doorontwikkeld. We kunnen een event met grote aantallen bezoekers tegelijkertijd online mogelijk maken, zonder in te leveren op kwaliteit en stabiliteit. Eventleader neemt de meer dan 30 jaar professionele ervaring van AVEQ mee.' Onno: 'Bij AVEQ faciliteren we al jaren op hoog niveau evenementen: zowel creatief als technisch. We hebben deze professionaliteit, kennis en expertise ingezet voor dit platform. We zijn non stop bezig geweest een product te ontwikkelen waar je alle kanten mee op kunt: qua features maar ook qua styling, je kunt bijvoorbeeld een hele huisstijl integreren.' Eventleader heeft als ambitie om het product als gestandaardiseerde software in de markt te zetten, waarbij organisaties zelf de regie kunnen krijgen over de inzet van de software en het hosten van eigen evenementen.

Verbinding

De impact van de coronacrisis maakt dat de branche verandert. Maarten: 'We onderzoeken nu een integratie tussen onze ticketscanner en de CoronaCheck scanner. Op de langere termijn verwachten we dat live events korter worden, content kan ook online of via webcasting op andere momenten worden aangeboden. Belangrijker is dat je de aandacht van de bezoeker vasthoudt. Eventleader kan hierin een rol spelen: je kunt op meer momenten online events hosten, on demand content beschikbaar stellen en tijdens live events effectiever de tijd besteden aan verbinding. Ook de term hybride krijgt een andere betekenis. Onno: “Hybride kan een deel online zijn en een deel live – zowel tijdens het event als in het voor- of natraject. Van online reporter op een event tot het rechtstreeks streamen van een plenaire sessie en zowel de fysieke bezoeker als de online bezoeker tegelijkertijd vragen laten insturen voor de spreker. Onze missie is om verbinding te maken en zowel de aandacht van de live als online bezoeker vast te houden en contacten onderling te stimuleren.'

Gratis online kennisevent

De kennis die Eventleader online heeft opgedaan nemen zij mee in de live events. Maarten: 'We nemen de branche graag mee in de nieuwe ontwikkelingen voor live (en online). Daarom organiseren we op 5 juli een gratis, online event, op ons eigen platform voor iedereen die hierin geïnteresseerd is: Live Meets Online.' In slechts één uur praat het team van Eventleader je bij over de learnings van het afgelopen jaar, hun visie op de (nabije) eventtoekomst en laten ze een demo zien van Eventleader. Geïnteresseerd? Je kunt je aanmelden via deze link.

Door > Angelique Aalders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!