Eventim voorkomt zwarthandel Eventim voorkomt zwarthandel
Back Back Nieuws

Eventim voorkomt zwarthandel

01 november 2023

Eventim Nederland kondigt vandaag haar oplossing aan waarmee zwarthandel in tickets kan worden voorkomen. Met het mobile ticket EVENTIM.Pass, waarbij een QR code kort voor het evenement beschikbaar komt, lost het bedrijf een lang bestaand probleem op.

Nieuw tijdperk

Het ticket werd voor het eerst toegepast door het bedrijf in juli 2022 bij de stadionconcerten van de Britse popartiest Ed Sheeran in Brussel. Bij deze concerten werd er geen enkele vorm van ticketfraude vastgesteld. Dit succes heeft ervoor gezorgd dat de ontwikkeling van EVENTIM.Pass in een stroomversnelling is geraakt, waardoor Eventim een nieuw tijdperk kan inluiden door het ticket vanaf nu voor elk evenement inzetbaar te maken.

Gesloten systeem

EVENTIM.Pass kan door de consument online én in de EVENTIM.App worden gekocht. Het ticket wordt uiteindelijk door de koper op de smartphone in de EVENTIM.App geactiveerd. Kort voor het evenement komt de QR-code zichtbaar in de app, het maken van video’s en/of screenshots ervan is door de techniek achter het product niet mogelijk. Kaartkopers sturen eenvoudig via de EVENTIM.App tickets door naar het gezelschap. Het is ook mogelijk om allemaal tegelijk naar binnen te gaan met de tickets in de app van de koper. Wanneer de koper of iemand uit het gezelschap niet meer kan gaan, dan is het mogelijk om een ticket vanuit de EVENTIM.App te koop aan te bieden op fanSALE, het eigen doorverkoopplatform van het bedrijf. De condities waaronder dit gebeurt kunnen worden bepaald door de artiest en promotor van het evenement. ‘Omdat dit systeem gesloten is, is de kans dat een ticket voor woekerprijzen wordt doorverkocht nihil. Ook is handel in ongeldige tickets uitgesloten’, zegt Fleur Verduin, accountbeheerder Support & Service bij Eventim.

Strijd tegen zwarthandel

Henk Schuit, algemeen directeur bij Eventim Nederland is naast zijn werk bij Eventim breder actief in de strijd tegen zwarthandel. Henk Schuit: ‘Met de drie-eenheid van ons eigen doorverkoopplatform fanSALE, het mobile ticket EVENTIM.Pass en de EVENTIM.App zijn we volledig voorbereid op de toekomst en zorgen we voor een gesloten verkoop waarin de artiest en de promotor weer de spelregels bepalen. Daarmee krijgen de partijen die het financiële risico nemen om de evenementen te organiseren het weer voor het zeggen. Nu we EVENTIM.Pass op grote schaal kunnen toepassen hopen wij vele grote concerten en festivals te helpen om hun ticketverkoop eerlijker en veiliger te maken doordat de secundairy ticketers buitenspel staan.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!