Eventim brengt selfservice ticketingtool naar NederlandEventim brengt selfservice ticketingtool naar Nederland
Back Back Nieuws

Eventim brengt selfservice ticketingtool naar Nederland

01 september 2023

Eventim Nederland kondigt vandaag de release aan van een nieuw selfservice ticketingsysteem. Het systeem EVENTIM.Light is na Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk nu ook beschikbaar in Nederland. Met het systeem wordt een complete ticketingtool geboden waarmee de organisator een eigen online ticketshop maakt, welke te personaliseren is met het bedrijfslogo en huisstijlkleuren. Met de tool worden onder andere eventsaangemaakt en in verkoop genomen en kunnen promotionele acties worden gebruikt. Het bevat ook functies voor verkoop- & marketinganalyse, kassaverkopen en toegangscontrole. Daarnaast wordt het systeem ondersteund met een klantenservice voor de ticketkopers.

EVENTIM.Light biedt een eenvoudige wijze voor kaartverkoop aan voor organisatoren van kleinschalige tot middelgrote events. Of het nu om een paar honderd of om duizenden kaarten gaat, ongeplaceerdeevenementen of verkoop op stoelnummer - het kan allemaal met dit selfservice systeem. Met deplattegrond-editor wordt eenvoudig een plattegrond gemaakt waaruit ticketkopers hun plaatsen kunnen selecteren.

Digitale kassa en scannen vanaf eigen smartphone

Andere belangrijke elementen van het systeem zijn de Express Checkout en de EVENTIM.Access Scan-App. Met de Express Checkout wordt de ticketverkoop op de locatie van en tijdens het evenement gedigitaliseerd. Door het ophangen van de QR-code naar deze ticketshop bij de ingang, komt de last[1]minute kaartkoper in een shop waarin tickets worden aangekocht en direct bij de ingang kunnen worden getoond. Tickets worden via de gratis te gebruiken EVENTIM.Access Scan-App gescand vanaf een smartphone. De voortgang van de toegangscontrole kan men vanuit EVENTIM.Light monitoren.

Tickets

De digitale tickets kunnen worden gepersonaliseerd met tekst en een afbeelding om het in de stijl van het bedrijf of het event te krijgen. De kaartkopers kunnen met de tickettransfer-functionaliteit een ticket doorsturen naar iemand uit het gezelschap. EVENTIM.Light is een compleet en eenvoudig te gebruiken systeem voor de echte ticketing doe-het[1]zelver en is gratis te gebruiken voor de organisator. Met het selfservicesysteem kan men vertrouwen op de stabiliteit en kracht die men van Eventim gewend is.

Aanwezigheid op Congres Podia Festival Evenementen

Op maandag 18 september 2023 is Eventim Nederland met een stand aanwezig op het Congres Podia Festivals Evenementen in TivoliVredenburg Utrecht. Bij deze stand kan meer informatie opgehaald worden en een demoshop worden bekeken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!