Wenkebach symposiumWenkebach symposium
Back Back Eventcase

EventCase: Vue Cinemas

23 maart 2017

Overal en elke dag vinden er noemenswaardige events plaats, georganiseerd door de krachtige Nederlandse evenementenbranche. Tevreden opdrachtgevers die hun doelstelling bereikt hebben, gasten die met een blijvende herinnering naar huis gaan en bureaus en locaties die kunnen terugkijken op een succesvol geproduceerd evenement. Wij vinden het de moeite waard om die events – klein, groot, met een kenniselement of juist fun, spraakmakend, intiem of spectaculair – een plek te geven op Events.nl in de rubriek EventCase.

Naam evenement » Wenkebach Symposium
Soort evenement » symposium
Opdrachtgever » Zuyderland
Evenementenbureau, c.q. organisator » Congresbureau Zuyderland
Contactpersoon organisatie » Monette Stoffels-Spauwen van Congresbureau Zuyderland
Datum evenement » 4 november 2016
Locatie » Vue Kerkrade
Doelgroep » o.a. huisartsen en medisch specialisten
Aantal gasten » 250

Samenvatting van het evenement

Zuyderland organiseert voor het derde jaar op rij het Wenkebach symposium voor artsen en medisch specialisten in oostelijk Zuid-Limburg. Zuyderland MC is een zorgorganisatie in Zuid-Limburg, die cure & care biedt. De zorgorganisatie omvat onder meer een ziekenhuis, acht zorgcentra, geestelijke gezondsheidzorg, thuiszorg, huishoudelijke hulp en jeugdzorg. Het symposium was in Vue Parkstad, in de regio bekend als Vue Kerkrade. Vue Kerkrade ligt nabij het Parkstad Limburg stadion, de thuishaven van voetbalclub Roda JC en is onderdeel van Vue Cinemas. Vue is een keten met liefst 21 bioscopen in Nederland. Regelmatig vinden in de bioscoopzalen en omliggende ruimtes presentaties, evenementen en congressen plaats.
Doel van het Wenkebach symposium is overdracht van kennis en expertise en transmurale samenwerking voor de huisartsen, specialisten ouderenzorg, medisch specialisten, bedrijfsartsen, verpleegkundig specialisten, verzekerings-geneeskundigen en GGD-artsen. Tevens geldt de bijeenkomst als een platform voor ontmoeting en uitwisseling met collega’s in de regio Oostelijk Zuid-Limburg.
Naast plenaire sessies vonden er diverse workshoprondes en lezingen plaats in de verschillende zalen van het complex van Vue Kerkrade. Ook was er een beursvloer aanwezig, waar o.a. diverse standhouders uit de medische wereld zich presenteerden. Hoogtepunten waren onder andere de uitreiking van de 27ste Van Berckelprijs en de plenaire slotpresentatie Kracht en Kwetsbaarheid, door rolstoel tennisster Esther Vergeer.

 • Wenkebach symposium
  Wenkebach symposium
 • Wenkebach symposium
  Wenkebach symposium
 • Wenkebach symposium
  Wenkebach symposium
 • Wenkebach symposium
  Wenkebach symposium
 • Wenkebach symposium
  Wenkebach symposium

De voorbereiding van het evenement nam een jaar in beslag. De datum en locatie werden eind 2015 vastgelegd. Vanaf april 2016 was er steeds intensiever contact tussen opdrachtgever en locatie, in verband met het intekenen van de beursvloer en dergelijke. Voor het food gedeelte werd Bufkes Evenementen ingeschakeld en voor de technische ondersteuning Houben Souren Verhuur. 

'Dit was het derde jaar dat we het Wenkebach symposium mochten hosten,' vertelt Jolanda van der Luer, general manager van Vue Kerkrade. 'We hebben al gesproken over de editie van 2017. De indeling van de F&B stations was beter dan voorgaande jaren. Door enkele details aan te passen kan dit geperfectioneerd worden voor de editie van 2017.' Die staat op de planning op 11 november van dit jaar. Jolanda van der Luer: 'Ook de keuze voor Wine & Dine in een informelere setting in de Skybar is goed bevallen en is voor herhaling vatbaar. Tijdens een evaluerend gesprek hebben we hiervoor al afspraken gemaakt. Ook hebben we kort gesproken over de verbouwing, waardoor Vue Kerkrade van een acht naar een tien zalencomplex gaat. Daarin hebben we ook de beschikking over iets kleinere zalen, hetgeen voor het houden van workshops met kleinere groepen prettiger werkt.'
De keuze om het congres meerdere jaren achter elkaar onder te brengen in Vue Kerkrade, heeft te maken met de ruimte en de logistiek, vertelt Monette Stoffels van Congresbureau Zuyderland. 'In Vue Kerkrade hebben de gasten naast het symposium nog voldoende tijd om te netwerken en de stands te bezoeken.' Aanvankelijk moesten de locatie en organisatie nog een beetje aan elkaar wennen. Monette Stoffels: 'De core business van Vue Cinemas is films vertonen en dat gebeurt volgens een programmering die tot op de seconde loopt als een geoliede machine. Artsen en specialisten zijn echter een andere doelgroep dan de reguliere bioscoopbezoekers. Zij laten zich iets minder sturen. Programma's lopen daardoor weleens uit. Maar inmiddels zijn daar over en weer goede afspraken over gemaakt. Ook is de state-of-the-art techniek in Vue Cinemas soms meer dan we nodig hebben voor voor ons doel: af en toe zou een laptop met een beamer volstaan. We willen bekijken of het mogelijk is in de toekomst te volstaan met deze of een andere oplossing. Groot voordeel van Vue Cinemas is overigens wel dat de locatie groot genoeg is om een groeiscenario op te vangen. Dat biedt ons de mogelijkheid om voor de volgende editie eventueel ook huisartsen uit de westelijke mijnstreek uit te nodigen, aangezien zij ook behoren tot het verzorgingsgebied van Zuyderland MC Die honderd mensen extra zijn geen probleem voor de locatie.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!