EventCase: Kunst- en Theatergala Leger des HeilsEventCase: Kunst- en Theatergala Leger des Heils
Back Back Eventcase

EventCase: Kunst- en Theatergala Leger des Heils

12 juni 2017

Overal en elke dag vinden er noemenswaardige events plaats, georganiseerd door de krachtige Nederlandse evenementenbranche. Tevreden opdrachtgevers die hun doelstelling bereikt hebben, gasten die met een blijvende herinnering naar huis gaan en bureaus en locaties die kunnen terugkijken op een succesvol geproduceerd evenement. Wij vinden het de moeite waard om die events – klein, groot, met een kenniselement of juist fun, spraakmakend, intiem of spectaculair – een plek te geven op Events.nl in de rubriek EventCase.

 • Naam evenement > Kunst- en Theatergala Leger des Heils
 • Soort evenement > Gala waarin cliënten de hoofdrol op podium
 • Opdrachtgever > Leger des Heils
 • Organisator > Productie van de show on stage door Wentink & Partners. Technische productie en facilitaire ondersteuning (licht, geluid, video en doeken) verzorgd door Eventec
 • Contactpersoon organisatie> Wijnand Mol (Eventec)
 • Datum evenement > zaterdag 17 september 2016
 • Locatie > AFAS Live (Voorheen: Heineken Musical Hall), Amsterdam
 • Doelgroep > Cliënten, medewerkers en directie van het Leger des Heils, genodigden, bestuurders, politici en anderen.
 • Aantal bezoekers > 3.500

Samenvatting van het evenement >

Voor de negende jaar op rij organiseerde het Leger des Heils het Kunst- en Theatergala. Dit is een bijzonder gala, qua opzet en qua sfeer: het is een mix van de wervelende dinner show uit Studio 21, afgewisseld met artistieke en muzikale optredens van cliënten van het Leger des Heils. Daarvoor is het Kunst en Theater programma ontwikkeld. Via dit programma stimuleert het Leger des Heils cliënten om hun artistieke talenten te ontdekken om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Door in groepsverband creatief bezig te zijn, komen de cliënten meer uit hun isolement, bouwen ze aan een netwerk en krijgen ze de grip op het leven terug. Ze komen daardoor in hun kracht, kunnen hun emoties verwerken en hun gevoel van eigenwaarde versterken.

In het hele land deden cliënten van het Leger des Heils mee aan de voorronden, waarin zij hun talenten konden laten zien. Een vakjury (met daarin Frank Wentink en choreograaf Marc Forno) koos uit alle provincies de winnende acts, die vervolgens tijdens het Kunst en Theater Gala optraden.

 

 • Eventec-EventCase
  Eventec-EventCase
 • Eventec-EventCase
  Eventec-EventCase
 • Eventec-EventCase
  Eventec-EventCase
 • Eventec-EventCase
  Eventec-EventCase

Op zaterdag 17 september was het zo ver. In een met 3.500 bezoekers goed gevulde AFAS Live vond de bijzondere gala avond plaats. Bert van Leeuwen presenteerde de showblokken en kondigde de optredens van de cliënten aan. Dat werd vaak ingeluid door filmbeelden, video's en een interview op het podium. De variatie in het aanbod aan kleinkunst was enorm groot: het levenslied, lichte popmuziek, Cirque du Soleil-achtige optredens tot een gospel medley. Een mix van zang, dans, a capella muziek en koren; van stevige beats tot gevoelige luisternummers. Solo of in duet met professionele artiesten. Acts met steltlopers, een geschilderd stilleven en circusacts passeerden de revue. Het ene moment werd een levenslied hartstochtelijk vertolkt, een ander moment werd een gedicht voorgedragen, ondersteund door gitaar, cello en viool. Zo werd het een avond met een lach en een traan.

Het gala werd afgesloten met een Grande Finale, waarin cliënten, zangers, dansers en musici gezamenlijk op het podium een medley zongen. Het was een evenement met diverse uitdagingen, zoals het coachen van de cliënten. 'Licht en geluid vloeiend laten verlopen was ook een aandachtspunt,' geeft Wijnand Mol van Eventec een ander voorbeeld. 'We hadden 160 audio kanalen tegelijkertijd open staan.' Volgend jaar is de volgende editie van het Kunst- en TheaterGala van het Leger des Heils:  Wentink & Partners en Eventec kijken er naar uit.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!